Olet tässä:  / Arkisto 2011 / Peruskoulu / (25.5.2011) Kansanedustaja Timo Heinonen – ”Opettajille saatava keinot puuttua käytösongelmiin”

(25.5.2011) Kansanedustaja Timo Heinonen – ”Opettajille saatava keinot puuttua käytösongelmiin”

timo-heinonen

Tuoreen OECD:n tutkimuksen mukaan suomalaisissa luokkahuoneissa häiriköidään kolmanneksi eniten 38 maan vertailussa. Kansanedustaja ja luokanopettaja Timo Heinonen (kok.) tunnistaa tilanteen ja vaatii opettajille keinoja tehdä kasvatustyötä.

– On tärkeää, että opetusryhmiä voidaan edelleen pienentää. Tämä on tärkeää luokkien työrauhan ja opettajien kasvatustehtävänkin näkökulmasta, sanoo Heinonen.

Hänen mukaansa Suomen huono sijoitus kielii siitä, että opettajilla on ongelmia rauhallisen oppimisympäristön ja oppimistilanteen luomisessa. Opettajat joutuvat kohtaamaan kouluissa oppilaiden aiheuttamia häiriötilanteita päivittäin.

– Opettajilla pitää olla riittävät keinot puuttua tällaiseen häiritsevään käyttäytymiseen. Työrauha pitää voida palauttaa luokkiin tavalla tai toisella, toteaa Heinonen.

Hän kiittelee, että tutkimus tuli julki juuri nyt, kun hallitusohjelma on parhaillaan rakenteilla.

– Jotta opettajamme voisivat olla maailman parhaita opetus- ja kasvatustyössään, he tarvitsevat taaksensa poliittisten päättäjien täyden tuen.

Heinonen vaatiikin, että alkavalla hallituskaudella saataisiin aiempaa enemmän työkaluja opettajille, laadukkaan opetus- ja kasvatustyön tekemiseen.

Asiasta kertoi Verkkouutiset.fi

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi