Olet tässä:  / Arkisto 2009 / (15.3.2009) Luokanopettajat huolissaan kuntien leikkauksista

(15.3.2009) Luokanopettajat huolissaan kuntien leikkauksista

talous

Luokanopettajaliitto vaatii perusopetukseen riittäviä resursseja. Liiton mielestä kuntien toteuttamat leikkaukset murentavat pyrkimykset hyvinvoivaan ja turvalliseen kouluyhteisöön.

Liiton puheenjohtaja Matti Sippola huomauttaa tiedotteessaan, että Suomessa on käynnissä useita perusopetuksen laatua parantavia hankkeita, ja opetusministeriö on antanut kunnille kymmeniä miljoonia euroja tukea perusopetuksen laadun parantamiseksi.

Vastoin kaikkia opetusministeriön kehittämistoimia kunnat muun muassa suurentavat opetuksen ryhmäkokoja, leikkaavat koulujen tuntikehyksiä ja lakkauttavat kouluja, Sippola sanoo.

Hänen mukaansa opetuksen laatu heikentyy oleellisesti myös lomautusten aikana sekä virkojen jäädyttämisen seurauksena. Lisäksi kuntatyönantajan velvoite tarjota opettajille täydennyskoulutusta uhkaa siirtyä tulevaisuuteen.

-YLE Uutiset

1 kommentti

 • AaaPee

  / Vastaa

  En tiedä mitä tässä voisi enää kirjoitella ko. aiheesta!!!!

  Kaikki mahdolliset liitot ja järjestöt pahoittelevat, että näin tehdään. KOITTAAKAA JO YMMÄRTTÄÄ (lukekaa tajuta), että suomen hallituksen toimenkuvaan EI KUULLU tulevien veromaksajien hyvinvointi ja palvelujen parantaminen

  Matti Sippolalle ja muille tiedoksi, että käyttäkää nyt nuo teidän voimavarat tämänhetkisen tilanteen korjaamiseen. Kyllä nuo päättäjät tulevat vielä ymmärtämään, että tulipas mokattua…..

  Todennäköisesti myös tänä vuonna jossain päin suomea tapahtuu jotakin konkreettista ja traagista…. ja media pääsee sitten taas hehkuttamaan!!

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi