Olet tässä:  / Arkisto 2009 / Köyhyys / (14.1.2009) Vantaan kaupungin tiedote kalapuikkokohusta

(14.1.2009) Vantaan kaupungin tiedote kalapuikkokohusta

kalapuikot620

Vantaankosken koululla viime viikolla sattunut ikävä välikohtaus nosti julkiseen keskusteluun kouluruuan riittävyyden. Ilta-Sanomat uutisoivat tapahtumasta, jossa kouluruuan annoskoko oli määritelty tietyksi ja oppilas oli sen ylittänyt.

Kirjoituksessa oli kuitenkin joitain virheellisiä tietoja, jotka on syytä oikaista. Lehdessä uutisoitiin, että oppilas olisi ottanut kolmen kalapuikon sijaan neljä kalapuikkoa.

Kyseisenä päivänä ruokalistalla oli rapeat kalapalat, joiden kappalemäärä on rajoitettu kolmeen (150 grammaa). Ohjeellinen annoskoko yleensäkin kalatuotteissa on 150 grammaa/annos.

Täysipainoiseen annokseen kuuluu tasapainoisesti kaikkia atrian osia kuten peruna tai riisi, ruokajuoma, leipä ja salaatti tai raaste. Jos annoksen jälkeen oppilas jää nälkäiseksi, on hänellä lähtökohtaisesti mahdollisuus hakea lisää ruokaa.

Kouluruokailu on isoissa kouluissa jaettu eri vuoroihin ja kyseisenä päivänä ensimmäiseen ruokailuun on poikkeuksellisesti tullut enemmän ryhmiä kuin normaalisti. Jotta ruoka olisi kaikille varmasti riittänyt, jouduttiin annoskoosta pitämään kiinni.

Lehden kirjoituksessa tapahtumaan oli liitetty asioita, jotka eivät siihen liity. Esimerkiksi koulussa rikki mennyt ikkuna ei millään tavalla liity kyseiseen tapahtumaan.

Poliisien kutsuminen paikalle oli tarpeen oppilaiden turvallisuuden takaamiseksi. Yksittäistä oppilasta koskevassa asiassa olemme vaitiolovelvollisia.

Vantaan kaupungin opetustoimen kotisivut

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi