Olet tässä:  / Arkisto 2009 / Lapsen ja nuoren masennus / (20.1.2009) Mielipide – Lukion opettajille tiedoksi!

(20.1.2009) Mielipide – Lukion opettajille tiedoksi!

Alla oleva mielipidekirjoitus on kirjoitettu Ilkka lehdessä! Tämä mielipidekirjoitus on aivan paikallaan. Miksi syyllistetään oppilaita ja perheita, kun syy voi olla myös koulussa. Sitä kannattaa kaikkien miettiä.

Mielipidekirjoitus 20.1.2009

Englannin lehtori Arja Ihanainen kertoi lukiolaisten uupumusta koskevassa jutussa (Ilkka 16.1.), että jos opiskelija nukkuisi, söisi ja ulkoilisi säännöllisesti ja tekisi asiat ajallaan, hän ei olisi uupunut.

Nyt olisi opettajienkin syytä katsoa peiliin! Lukiolaisten uupumukseen on ainakin yksi selkeä syy: läksyjä annetaan aivan liikaa. Käyn lukiota nyt viimeistä vuotta, enkä koskaan ole jättänyt koulutehtävien tekemistä viime tippaan. Silti tunnen itseni usein hyvinkin väsyneeksi, koska läksyjä on kohtuuttoman paljon. Väistämättäkin on joutunut jättämään jonkin aineen kotitehtävät tekemättä, että ehtisi edes käväisemään ulkona ja pääsisi ajoissa nukkumaan. Vaikka yo-kirjoituksetkin lähestyvät, opettajat antavat paljon läksyä. Miten enää lukulomalla jaksaa lukea, kun energiamme kulutetaan loppuun jo ennen kuin se alkaa?

Ei ole ihme, että nuorten masentuneisuus lisääntyy, kun koko ajan vaaditaan yhä enemmän ja enemmän. Tunnollisten opiskelijoiden on mahdotonta liikkua ja nukkua riittävästi, kun läksyjen tekemiseen menee koko ilta. Nyt siis opettajat, muistakaa, että opiskelijoiden täytyy saada levätäkin! Antamalla liikaa läksyä varmistatte vain sen, että oppitunneillenne tulee joukko nuokkuvia oppilaita. Jos ovat edes jaksaneet tulla paikalle.

Abiturientti Kauhava

 

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi