Olet tässä:  / Arkisto 2009 / (14.1.2009) Poliisi löysi päiväkotikarkurit

(14.1.2009) Poliisi löysi päiväkotikarkurit

Kaksi lasta karkasi viikko sitten päiväkoti Kolibrista Helsingin Vuosaaresta. 3-5-vuotiaiden ryhmään kuuluvat lapset päättivät lähteä lähikauppaan iltapäivällä 7. tammikuuta, kun ryhmä oli siirtymässä takaovelle mennäkseen sen kautta ulos.

Lapset ehtivät olla kateissa alle puoli tuntia. Päiväkodin henkilökunta oli jo tutkinut sisätilat, ja oli juuri siirtymässä ulos etsimään, kun poliisi toi hyväkuntoiset karkulaiset takaisin. Heihin oli kiinnitetty huomiota aivan päiväkodin lähellä olevassa kaupassa.

Henkilökunta ei ollut tässä vaiheessa vielä ehtinyt ilmoittaa poliisille ja vanhemmille, mikä kuuluu asiaan, jos lapsia ei löydy sisätiloista.

– Vaikka karkumatka oli lyhytkestoinen, siihen pitää suhtautua hyvin vakavasti, sanoo päiväkodin johtaja Marja Kaijala.

Päiväkoti tarttui heti toimeen. Porraskäytävän ovi on viime viikosta lähtien ollut lukittuna päiväsaikaan. Myös alakerran ulko-oveen on tulossa numerokoodilla toimiva lukko. Nyt puistoon lähtevät lapset lasketaan kolmesti, kun ennen laskukertoja oli kaksi. Lista tarkistetaan ennen lähtöä, juuri ennen ovesta ulos menemistä ja vielä ennen puistoon kävelemistä.

Tämä oli ensimmäinen kerta yli kymmenen vuotta toimineessa päiväkoti Kolibrissa, kun lapsia lähtee omille teilleen. Tapahtunutta on henkilökunnan kanssa käyty läpi moneen kertaan, ja myös lapsia on muistutettu säännöistä.

Lue koko artikkeli VARTTI.fi verkkosivuilta

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi