Olet tässä:  / Arkisto 2013 / Köyhyys / Lapsen ja nuoren masennus / (13.11.2013) Lasten mielenterveyshäiriöiden tuet lisääntyneet rajusti

(13.11.2013) Lasten mielenterveyshäiriöiden tuet lisääntyneet rajusti

mielenterveys

Lasten mielenterveys- ja käytöshäiriöistä maksettujen Kela-tukien määrä on noussut rajusti reilussa kymmenessä vuodessa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen asiantuntijan mukaan lasten mielenterveyden ongelmat ovat lasten kansantauti. Mielenterveyshäiriöitä ilmenee myös hyväosaisissa perheissä.

Yle Uutisten saamien tietojen mukaan Kela maksoi viime vuonna vammaistukea 15 500 lapselle mielenterveyden ja käyttäytymisen häiriöden vuoksi. Vuonna 2000 tukea sai noin 11 000 lasta. Lasten mielenterveys- ja käytöshäiriöiden korvaukset olivat viime vuonna Kelan kaikista alle 16-vuotiaiden lasten vammaistuista jo liki puolet.

– Se on suurin sairausryhmä meidän lasten vammaistuissa. Se on erittäin merkittävä osuus, sanoo Kelan asiantuntijalääkäri Teemu Takala.

Eri asiantuntijoiden mukaan lapset oireilevat myös hyväosaisissa perheissä. Mielenterveyden keskusliiton toiminnanjohtajan Olavi Sydänmaanlakan mukaan keskiluokkaisten ja vauraiden perheiden lasten mielenterveyden ongelmat kumpuavat jatkuvasta suorittamisesta ja yksin jäämisestä.

Lue koko artikkeli YLE:n verkkosivulta

julkaisu käyttäjältä Ari-Pekka Harju.

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi