Olet tässä:  / Arkisto 2010 / Koulukiusaaminen / (29.10.2010) Opettajien nettikiusaaminen karkaamassa käsistä

(29.10.2010) Opettajien nettikiusaaminen karkaamassa käsistä

Nettikiusaamisesta on tullut yleinen oppilaiden ja opettajien häirinnän muoto. Äskettäin julkaistun, 25:tä Euroopan maata koskeneen EU Kids Online -tutkimuksen mukaan yksi kahdeksasta eurooppalaislapsesta sanoo kokeneensa jotain epämiellyttävää, kuten kiusantekoa netissä. Suomalaisista 13–16-vuotiaista nuorista 5 prosenttia on joutunut nettikiusaamisen kohteeksi. OAJ:n keväällä teettämän tutkimuksen mukaan opettajista 13 prosenttia on ollut nettikiusattuna.

Nettikiusaamisen voi sanoa olevan karkaamassa käsistä, koska se lisääntyy koko ajan ja kehittyvä tekniikka antaa häirintään yhä uusia mahdollisuuksia. Kiusantekoluvut eivät todennäköisesti kerrokaan koko totuutta.

Kiusaaminen alkaa usein harmittomaksi herjaksi tarkoitetusta pilasta, mutta muuttaa muotoaan, koska kiusaaminen saavuttaa kuvagallerioissa, keskustelupalstoilla, chateissä ja blogeissa suuremman yleisön kuin muu pahanteko tai väkivalta. Lisäksi pahantekijä voi pysytellä tuntemattomana. Nettikiusaamiseen houkuttelee myös helppous. Teon vakavuutta ei aina ymmärretä, koska kiusatun reaktioita ei voi nähdä. Nimettömyys ja tunnistamattomuus on silti usein vain näennäistä, sillä nettikiusaamisen jäljittäminen onnistuu usein.

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi