Olet tässä:  / Arkisto 2008 / (21.9.2008) Opetushallituksessa on ollut ongelmia myös vuonna 2001

(21.9.2008) Opetushallituksessa on ollut ongelmia myös vuonna 2001

Olin vuonna 2001 yhteydessä erilaisissa kouluasioissa silloiseen pääjohtajaan Jukka Sarjalaan, kävimme yhteydenpitoa sähköpostitse.

 

Minua ihmetytti, kun hän toi esille asioita joita ei nyt ensimmäiseksi voisi kuvitella perheenisän silmille luettavaksi.

Pääjohtaja kirjoitti mm. minulle, ”Voin vakuuttaa Teille, että virastossamme työskennellään kestokyvyn rajamailla. Ylirasituksesta johtuvia terveysasemakäyntejä on enemmän kuin tämän kokoisessa virastossa keskimäärin. Työterveystehtävää hoitavan Mediviren lääkärit ovat minulle huomauttaneet työntekijöittemme ylikuormituksesta monta kertaa. Tätä taustaa vasten tarkasteltuna tuntuu pahalta vastuuntuntoista työntekijäkuntaa kohtaan väitteenne, ettei Opetushallitus tee mitään.”

Minua taasen ihmetty suuresti, että hän kertoi asioita joista olisi pitännyt kertoa pikkasen eri tahoille. Enhän minä voi puuttua noihin ongelmin. Niitä varten on aivan eri tahot.

Otinkin yhteyttä apulaisoikeusasiamies Riitta-Leena Paunioon. Hän kanssa ihmetteli, että pääjohtaja kirjoittaa minulle asioita jotka ovat aivan eri tahon ratkaistavissa.

Paunio kirjoitti ”Myös opetus on luonnollisesti lapsille ja nuorille erittäin tärkeä asia. Teen toukokuussa tarkastuksen opetushallitukseen, jolloin tarkoitukseni on keskustella monista perusopetukseen liittyvistä ajankohtaisista asioista opetushallituksen johdon kanssa. Tässä suhteessa kirjeessänne esille tuomanne näkökohdat olivat kiinnostavia.”

Koskaan en saanut tietää miten asia eteni….

Apulaisoikeusasiamies ryöpyttää Opetushallitusta

-AaaPee

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi