Olet tässä:  / Peruskoulu / Uutiset 2017 / (9.8.2017) Yhteen hiileen kaikella rakkauwella – koulujen aloitus on tunteita täynnä

(9.8.2017) Yhteen hiileen kaikella rakkauwella – koulujen aloitus on tunteita täynnä

Kesälaitumet jätetään pikkuhiljaa selän taakse kun askel suuntautuu kohti opin tietä. Äidin ja iskän silmäkulmasta pyyhkäistään tippa vaivihkaa, kun pieni ekaluokkalainen lähtee koulutielle.

Kesävilli vaihtuu tyyneen arkeen. Nuoren kone yskii kun yön hämärässä koetut suuret tunteet ja lennokkaat ajatukset pitäisi vaihtaa varhaisiin aamuherätyksiin.

Tulevana kouluvuotena otetaan päämääräksi puhaltaa yhteen hiileen. Kaikki me.

Poliisi valvoo tehostetusti liikennettä koko Suomessa koulujen alkamisen aikaan. Erityisesti kiinnitetään huomiota ajonopeuksiin ja ajotapaan koulujen läheisyydessä, suojateillä sekä risteyksissä. Me poliisissa emme halua olla tämän asian kanssa yksin. Valvo sinä omaa ajoasi ja ole hereillä. Myös lasta kouluun kuskatessasi ja töihin kiirehtiessäsi. Pieni koululainen ei hahmota liikennettä samalla tavalla kuin isompi eikä koulutie ole vielä tuttu. Ole sinä se, joka huolehtii, että nuo pienet ankanpoikaset pääsevät tien yli turvallisesti kouluun ja vielä kotiinkin, sinne siiven alle turvaan.

Ylenpalttisesti rakkautta ja sopivasti rajoja. Näillä lapsi porskuttaa kohti tulevaisuutta tasaisesti ja varmasti. Lapin poliisin mielestä tämä tarkoittaa, että teemme kaikki yhteistyötä lasten ja nuorten etua ajatellen. Kodit, koulut, harrastusporukat, naapurusto, viranomaiset.

Siksi rohkeasti annamme suosituksen lasten ja varhaisnuorten kotiintuloajoista, joista porukalla kiinni pitämällä ei kenenkään jälkikasvu voi vedota siihen, että ”kun muutkin saavat olla pidempään ulkona”. Lapsen ja varhaisnuoren paikka ei ole öiseen aikaan kadulla.

1-6 luokkalaisten tulisi olla kotona klo 20.00 ja 7-9 luokkalaisten klo 22.00. Viikonloppuisin 9-luokkalaisten kotiintuloaika on klo 24.00.

– Lapin poliisi

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi