Olet tässä:  / Peruskoulu / Uutiset 2018 / Uutiset 2019 / (17.5.2019) Tampere kielsi kaupungin kouluissa ramadanin viettämisen – ”Kouluruoka kuuluu suomalaiseen kouluun”

(17.5.2019) Tampere kielsi kaupungin kouluissa ramadanin viettämisen – ”Kouluruoka kuuluu suomalaiseen kouluun”

Tampereen kaupunki linjasi toukokuun alussa, ettei kaupungin kouluissa vietetä ramadania. Tänä vuonna ramadan-paastoa vietetään 5. toukokuuta – 4. kesäkuuta.

Suomen Kuvalehti on tehnyt aiheesta artikkelin, jossa käsitellään kaupungin päätöksen syitä.

– Taustalla on sekä muslimilasten oma jaksaminen että koko kouluyhteisön hyvinvointi. Kouluruoka kuuluu suomalaiseen kouluun, sanoo Tampereen kaupungin perusopetusyksikön kieli- ja kulttuuriryhmäopetuksen suunnittelija Katja Simonen Kuvalehdelle.

Hänen mukaansa perusopetusikäisten ei pitäisi viettää paastoa lainkaan, koska paastoaminen koskee muslimiyhteisön sisälläkin vain terveitä aikuisia.

– Muslimilapset viettävät paastoa vasta sen jälkeen, kun he ovat ohittaneet murrosiän. Myöskään sairaat ja vanhukset eivät paastoa. Näin ollen voi kysyä, miksi koulujenkaan pitäisi tukea alakoululaisten paastoamista, sanoo Simonen SK:lle.

Kaikki perheet eivät noudata kaupungin linjausta. Mikäli paastoaminen heijastuu häiriökäyttäytymisenä, huoltajia on kehotettu koulun toimestalopettamaan lapsen paastoaminen heti.

– Paaston lopettamiseen on perusteet, mikäli lasten syömättömyys on vaaraksi lapselle itselleen tai aiheuttaa yleisiä järjestyshäiriöitä koulussa. Meillä on onneksi suorat välit ja toimiva kommunikaatio lasten huoltajien kanssa, sanoo Pohjois-Hervannan koulun rehtori Ilpo Nybacka SK:lle.

Tamperelainen / Joonas Alanne

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi