Olet tässä:  / Ammatillinen koulutus / Koulukiusaaminen / Lapsen ja nuoren masennus / Lukio / Peruskoulu / Uutiset 2016 / (23.11.2016) Kotikaupunki palkitsee koulutappelun keskeyttäneen lukiolaistytön – ”Osoitti, että jokainen voi vaikuttaa”

(23.11.2016) Kotikaupunki palkitsee koulutappelun keskeyttäneen lukiolaistytön – ”Osoitti, että jokainen voi vaikuttaa”

liisa_laitila

Presidentti Sauli Niinistön suitsuttama 18-vuotias Liisi Laitila saa kehuja myös kotikaupungiltaan Kotkalta.

Kotkan kaupunki palkitsee koulukiusaamiseen puuttuneen abiturientin lahjakortilla. Kotkassa Karhulan lukiota käyvä 18-vuotias Liisi Laitila keskeytti yläkoululaisten välisen tappelun viikko sitten.

– Hän on tehnyt hyvää työtä ja ennen kaikkea toiminut. Hän osoitti, että jokainen voi vaikuttaa asioihin omalta osaltaan, sanoo kaupungin kehitysjohtaja Terhi Lindholm.

Palkinnon saa myös Anni Raatikainen, joka tuli läheiseltä kadulta Laitilan avuksi keskeyttämään tappelua. Kunniakirjat ja lahjakortit luovutetaan kotkalaisnuorten itsenäisyyspäivän juhlassa, joka järjestetään nuorisotalo Greipissä 5.12.

Kotkan kaupunki kiittelee Liisi Laitilaa paitsi tappelun keskeyttämisestä myös aktivoitumisesta koulukiusaamisen vastaisessa työssä. Presidentti Sauli Niinistö (siirryt toiseen palveluun) ilmoitti tiistaina Facebookissa tukevansa Laitilaa.

– Laitila on nostanut tärkeitä asioita esiin. Presidentin huomionosoitus ei kuitenkaan ole palkitsemisen syynä vaan huomionosoitusta alettiin suunnitella heti tappelun jälkeen, Lindholm kertoo.

– Satu Krautsuk / YLE

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi