Olet tässä:  / Uutiset 2018 / (15.8.2018) Taksikilpailutus raivostuttaa vanhempia Nurmijärvellä

(15.8.2018) Taksikilpailutus raivostuttaa vanhempia Nurmijärvellä

Nurmijärven kunnan sivistystoimen johtaja Tiina Hirvonen kertoo, että koulukyytien kanssa ilmeneviin ongelmiin on yritetty saada ratkaisua.

Kesällä kuljetussopimusten päätyttyä Nurmijärven kunta kilpailutti tutun taksiyrittäjän, ja tilalle tuli viisi eri taksiyrittäjää. Iltalehteen on tullut lukuisia yhteydenottoja lastensa koulukyydeistä huolestuneilta vanhemmilta. Sosiaalisessa mediassa keskustelu käy myös kuumana.

Nurmijärveläinen perheenäiti Kairit kertoo Iltalehdelle, ettei taksien kuljettajilla ole uudistuksen jälkeen ollut mitään hajua siitä, mihin lapsi pitää viedä tai mistä ottaa kyytiin.

Samalla seudulla asuva Mia Kappos on samoilla linjoilla. Hänen nuorin lapsensa aloitti juuri ensimmäisellä luokalla, ja perjantaiaamun kyyti oli farssi. Taksi oli myöhässä, kuljettaja rikkoi liikennesääntöjä, ei puhunut lainkaan suomea eikä osannut reittiä lasten koululle.

– Pienet ekaluokkalaiset olivat joutuneet neuvomaan kuljettajaa koululle. Uusilla taksinkuljettajilla ei tunnu olevan minkäänlaista paikallistuntemusta, eivätkä he selvästi ole tutustuneet reitteihin. Eniten huolettaa se, ymmärtävätkö nämä kuljettajat liikennesääntöjä lainkaan vai ovatko lapset vaarassa, Kappos pohtii.

Molempien perheenäitien mukaan taksinkuljettajilla on ollut vaikeuksia paitsi löytää lasten kotiosoite, myös löytää tiensä oikeille kouluille. Kuljettajat eivät myöskään aina tarkista, että kyydissä on oikeat lapset.

Lapsi väärän oven eteen

Kairitin 12-vuotias poika on erityislapsi ja tottunut siihen, että häntä kyydittää aina sama taksinkuljettaja. Nyt kuski on joka kerta eri, mikä hämmentää poikaa.

– Poikani sanoi, että häntä pelottaa, koska hän on nähnyt kuskin vievän monet lapset väärään paikkaan, eikä hän välttämättä osaa neuvoa kuljettajaa kotiinsa. Yhteistä kieltä ei ole, Kairit hämmästelee.

Vähän aikaa sitten taksi oli jättänyt Kairitin perhetutun lapsen väärän talon eteen, jolloin tämä oli joutunut soittamaan isälleen ja pyytämään kyytiä.

Lue koko artikkeli Iltalehden sivuilta

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi