Olet tässä:  / Ammatillinen koulutus / Köyhyys / Lapsen ja nuoren masennus / Lukio / Peruskoulu / Uutiset 2016 / (22.6.2016) Supercell-kaupan yllätystulos: Kiinasta 200 miljoonaa euroa syrjäytyneille Suomessa

(22.6.2016) Supercell-kaupan yllätystulos: Kiinasta 200 miljoonaa euroa syrjäytyneille Suomessa

masennusnuoret

Supercell-kauppa poikii miljoonavoittoja myös hyväntekeväisyyteen.

Maailman suurin peliyhtiö Tencent kertoi eilen ostavansa Supercellin enemmistön 8,6 miljardilla dollarilla. Yksi kaupan sivujuonne on se, että Tencent ostaa samalla huimalla arvostuksella myös Supercellin perustajien säätiöiden osakkeet.

”Minä Mikko Kodisoja, Lassi Leppinen, olemme perustaneet omia hyväntekeväisyyssäätiöitä ja lahjoittaneet niille merkittäviä määriä Supercellin osakkeita. Minulla ja Mikolla ne kanavoituvat Me-säätiöön”, Supercellin toimitusjohtaja Ilkka Paananen kertoi tänään tiedotustilaisuudessa.

Tencent-kauppa teki yht’äkkiä säätiöiden omistuksista huiman arvokkaita.

200 miljoonan potti

”Tencent tarjosi säätiöille mahdollisuuden myydä osakkeitaan ja vaihtaa käteiseksi ne osakkeet. Kaikki säätiöt myyvät sata prosenttia omistuksestaan. Tuntuu hienolta sanoa, että tätä kautta tähän suomalaiseen hyväntekeväisyyteen tulee noin 200 miljoonaa euroa”, Paananen kertoi.

Kauppa tarkoittaa, että säätiöiden omaisuus ei ole enää kiinni vain yhdessä kohteessa, Supercellissä, mikä olisi aika riskialtis strategia. Lisäksi omistukset voidaan nyt siirtää likvidimpään, helpommin käytettävään muotoon.

Paanasen mukaan Me-säätiö tulee jakamaan avustuksensa Suomessa.

Viime vuonna perustetun Me-säätiön tavoitteena on säätiön nettisivujen mukaan vähentää lasten, nuorten ja perheiden syrjäytymistä ja eriarvoistumista sekä tukea ympäristönsuojelua.

Supercell-miljonäärit voivat myydä omistuksiaan

Tencent-kaupan ehtojen mukaan omistajilla on mahdollisuus myydä tietty osa omistuksistaan vuosittain Tencentille.

”Jos omistajat tulevat muuttamaan käteiseksi kaiken sen minkä voivat, silloin Tencentin maksimiomistus on 84 prosenttia. Emme vielä tiedä päädytäänkö tuohon lukuun”, Paananen sanoi tiistaina.

Paananen ja Kodisoja eivät ainakaan aluksi ole myymässä omistuksiaan – ainakaan vielä.

”Minä ja Mikko (Kodisoja) olemme pitämässä saman osuuden yhtiössä. Se ei tule muuttumaan, ainakaan näin alkuun”, Paananen sanoi.

– Talouselämä.fi

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi