Olet tässä:  / Ammatillinen koulutus / Lukio / Ulkomaat / Uutiset 2015 / (24.8.2015) Tästä mallia Suomeen? Koulu kielsi kännykät – ”oppilaiden keskityttävä toisiinsa”

(24.8.2015) Tästä mallia Suomeen? Koulu kielsi kännykät – ”oppilaiden keskityttävä toisiinsa”

kannykka2

Tanskalainen koulu kielsi oppilailtaan älypuhelimien käytön koulun asuntolassa. Kännykkäkielto on voimassa kaksi viikkoa, kirjoittaa Aftonbladet.

Kun koululaiset aloittavat syyslukukautensa Svenstrupin sisäoppilaitoksessa, he tekevät sen ilman matkapuhelintaan. Matkapuhelinten käyttö on kielletty kahden ensimmäisen viikon aikana, koska koulu haluaa, että oppilaat keskittyvät toisiinsa kännyköiden sijasta.

– He ovat itse vapaaehtoisesti tulleet sisäoppilaitokseen tutustuakseen toisiinsa, eikä sitä tapahdu matkapuhelin kädessä, sanoo koulun kuraattori Gitte Edelgaard Tanskan TV2:n haastattelussa.

Hänen mukaansa koululla on ollut tämä käytäntö jo muutaman vuoden ajan ja tulokset ovat olleet positiivisia. Edelgaardin mielestä koululla on vastuu muuttaa oppilaidensa tapoja käyttää älypuhelinta.

– Me haluamme, että oppilaat lähestyvät ja keskittyvät enemmän toisiinsa. Tavoitteenamme on, että he sitoutuvat toisiinsa, silloin voi tavata uusia ihmisiä, sanoo Edelgaard.

-MTV.fi

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi