Olet tässä:  / Koulukiusaaminen / Peruskoulu / Uutiset 2016 / (3.2.2016) Kouluväkivalta: ”Äitinä hirvittää laittaa poika paikkaan, jossa hän pelkää”

(3.2.2016) Kouluväkivalta: ”Äitinä hirvittää laittaa poika paikkaan, jossa hän pelkää”

kivimaan_koulu

Lahtelaisen Päivi Järven poika joutui luokkakaverin pahoinpitelemäksi Kivimaan koulussa. Huoltajat harkitsevat rikosilmoituksen tekemistä koulusta.

– Äitinä tuntuu hirvittävältä laittaa poika paikkaan, jossa hän pelkää, Järvi huokaa.

Päivi Järvi sai toissa perjantaina koululta tiedon, että koulussa oli tapahtunut jotakin, minkä vuoksi hänen poikansa oli käynyt terveysasemalla. Sen tarkempaa tietoa hän ei saanut.

Kun poika tuntia myöhemmin tuli kotiin, hän oli kalpea ja vapisi. Hän valitti, että päähän sattuu.

Syy selvisi vanhemmille myöhemmin. Pienessä erityisoppilaitten ryhmässä kahden pojan kesken oli tullut luokassa sanaharkkaa. Kolmas oli sanonut toiselle pojista, että ”hakkaa se”. ”Se” oli Järven lapsi, jonka riitakumppani kaatoi lattialle, löi ja potki päähän.

Poika kävi terveydenhoitajalla ja laitettiin bussilla kotiin.

Päivi Järvi ja pojan isäpuoli Hannu Wahlsten ovat järkyttyneitä ja vihaisia.

– Koulun olisi pitänyt laittaa poika kuvattavaksi. Jos olisin tiennyt, että poikaa on potkittu päähän, en olisi antanut lupaa lähettää häntä bussilla kotiin, Järvi sanoo.

Saattajana toiminut koulunkäyntiavustaja oli sanonut terveydenhoitajalle, että poikaa oli pahoinpidelty. Poika itse oli sanonut, että päähän oli ”osunut”. Terveydenhoitaja tutki pojan.

Huoltajat pettyivät

Huoltajat ovat pettyneitä koulun tapaan hoitaa asia. Huoltajille tapahtuneesta ilmoitti koulunkäyntiavustaja, joka ei heidän mukaansa tiennyt, mitä lasten kesken oli tapahtunut.

– Perusopetuslain mukaan ilmoittaminen kuuluu opettajalle tai rehtorille, Wahlsten huomauttaa. Lapsella on lain mukaan myös oikeus turvalliseen opiskeluympäristöön.

 

Rehtori Jukka Manninen sanoo pahoitelleensa huoltajille sitä, ettei hän ollut ilmoittanut tapahtuneesta heille henkilökohtaisesti, vaan ilmoituksen teki opettajan sijaisena toiminut koulunkäyntiavustaja. Muitten lasten huoltajat saivat ilmoituksen rehtorilta.

Pahoinpidellyn pojan huoltajien mielestä koulu ei suhtaudu tapahtuneeseen riittävän vakavasti. Jukka Manninen torjuu arvion:

– Suhtaudumme tapahtuneeseen todella vakavasti. Jo poliisin kutsuminen paikalle osoittaa sen, Manninen sanoo. Koulu antaa tekijälle rangaistuksen.

Sekin huoltajia kummeksuttaa, että pahoinpitelijä tai tämän isä eivät ole pyytäneet tekoa anteeksi, vaikka siihen olisi ollut tilaisuus.

ESS / Mikko Kivelä

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi