Olet tässä:  / Arkisto 2009 / Lapsen ja nuoren masennus / (17.2.2009) Iltasanomat: 16 000 lasta ei voi asua omassa kodissa!

(17.2.2009) Iltasanomat: 16 000 lasta ei voi asua omassa kodissa!

Valtakunnallinen

Yli 60000 suomalaislasta lastensuojelun piirissä

2000 -luvun Suomi!

Reilu kymmenen vuotta sitten lastensuojelun avohuolto kosketti noin 30000 lasta, nyt heitä on tuplasti enemmän, yli 62000. Yli 16000 lasta heistä on sijoitettu oman kotinsa ulkopuolelle.

Lue tänään Ilta-Sanomien raportista lastensuojelun ammattilaisten järkyttävät kertomukset niistä suomalaista lapsista, joiden osa on kaikkein heikoin. Ammattilaiset kertovat lasten henkisestä ja fyysisestä hädästä, nälästä, perushoidon ja turvan puutteesta ja lasten vanhempien päihde- ja mielenterveysongelmista.

– Lapsi saattaa jäädä systemaattisesti hoidotta, syöttämättä ja vaipat vaihtamatta. Hän voi nähdä nälkää ja olla janoinen. On esimerkkejä, joissa lapsen patjassa on löytynyt matoja.

Tavallinen ihminen ei voi edes kuvitella, minkälaista lapsen elämä voi olla perheissä, jotka elävät kriminaalimaailmassa ja joilla on huumeongelma, Mannerheimin Lastensuljeliiton pääsihteeri Mirjam Kalland kertoo.

Pelastakaa Lapset ry:n pääsihteerin Hanna Markkula-Kivisillan mukaan hyvin pienetkin lapset voivat olla pitkiä aikoja keskenään. Ei ole tavatonta, että 3-vuotias joutuu syöttämään 1-vuotiasta.

Lue koko artikkeli Iltasanomien verkkosivuilta

1 kommentti

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi