Olet tässä:  / Arkisto 2009 / Lapsen ja nuoren masennus / (2.3.2009) Masennusta hoidetaan liian usein vain lääkkeillä!

(2.3.2009) Masennusta hoidetaan liian usein vain lääkkeillä!

Valtakunnallinen

samaa_mielta

Masennuksen hoitoon annetaan Suomessa asiantuntijoiden mukaan aivan liian usein pelkkiä lääkkeitä. Terapian merkitys hoitomuotona unohdetaan usein kokonaan. Lääkäreiden näkemys asiasta kuitenkin on, että lääkkeitä annetaan Suomessa liian vähän, sillä depressio on yleisempää.

Tilastojen mukaan joka kymmenes aikuinen syö Suomessa tällä hetkellä masennuslääkkeitä. Mielenterveystyöntekijöiden mukaan liian usein lääkkeet ovat ainoa hoitomuoto. Psykologiliiton puheenjohtaja Tuomo Tikkanen muistuttaa, että lääkkeiden ohella pitäisi antaa myös terapiaa.

– Aivan liian helposti annetaan pelkkiä lääkkeitä.

Tikkasen mukaan lääkitystä tarvitaan vakavan masennuksen hoitamisessa, mutta esimerkiksi nuorten kohdalla masennuksen hoito pitäisi aina alottaa psykoterapialla.

– Pitää selvittää ihmisten elämäntilannetta, eikä työntää pilleriä kouraan.

– Psykoterapian tarkoitus on selvittää mistä paha olo johtuu, mihin se liittyy, kuinka kauan se on jatkunut, miten siitä voisi päästä ulos ja mikä siihen auttaa. Eihän pilleripurkin kanssa voi keskustella, Psykologiliiton puheenjohtaja Tikkanen kärjistää.

Lue koko artikkeli YLE:n verkkosivuilta

Aiheesta lisää

(23.8.2009) Henkisestä pahoinvoinnista voi selvitä myös ilman lääkkeitä (myös video)

2 kommenttia

 • AaaPee

  / Vastaa

  Hetkinen…. pikkasen ihmetyttää yksi kohta jutussa ”Masennuksen hoitoon annetaan Suomessa asiantuntijoiden mukaan aivan liian usein pelkkiä lääkkeitä” ja ”Lääkäreiden näkemys asiasta kuitenkin on, että lääkkeitä annetaan Suomessa liian vähän”

  Eli hoitaako meitä asiantuntijat sekä lisäksi lääkärit 😉

 • Eli

  / Vastaa

  Joo olen kanssasi samaa mieltä. Kokemusta löytyy itseltänikin. Jäin 7 kk.tta sitten leskeksi ja neljän lapsen yksinhuoltajaksi. Vanhin poikani reagoi hyvin voimakkaasti tapahtuneeseen. Samoihin aikoihin todettiin toisella pojalla ADHD. Nyt olen yli puoli vuotta pyytänyt lapsilleni apua ja kunnan vastaus on: Ei ole resurseja tai Kuka maksaa?

  kyllä ihmetyttää….?

  Eli

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi