Olet tässä:  / Arkisto 2009 / Lapsen ja nuoren masennus / (26.1.2009) Kihlakunnansyyttäjä Jaakko Tapala: Sairailla lapsilla rahastettiin jättisummia

(26.1.2009) Kihlakunnansyyttäjä Jaakko Tapala: Sairailla lapsilla rahastettiin jättisummia

Helsinki

Helsingin käräjäoikeus alkoi maanantaina puida rikosjuttua, johon sisältyy muun muassa epäilty miljoonaluokan keräyshuijaus.

Kihlakunnansyyttäjä Jaakko Tapala ajaa vyyhdessä syytteitä kolmea miestä vastaan. Yhtenä rikosnimikkeenä on törkeä petos.

Pääkaupunkiseudulla operoineen miehen epäillään rahastaneen parantumattomasti sairailla lapsilla lähes kaksi miljoonaa euroa. Varojen hankinta alkoi tiettävästi jo vuonna 2003 ja jatkui vuoteen 2007 asti.

Iso joukko ihmisiä lahjoitti rahaa yrityksen ja yhdistyksen, Make a Wish Toiveen ja Unelmista totta Toiveen, nimissä tehtyyn keräykseen.

Rahaa kerättiin esimerkiksi parantumattomasti sairaiden lasten toiveiden täyttämiseksi. Varoja lahjoittaneet saivat kiitokseksi Toive-nimisen lehden tai muun tuotteen. Poliisin mukaan vain pieni osa lahjoitetuista rahoista meni todellisuudessa hyväntekeväisyyteen.

Toiminnan varsinaiseksi pyörittäjäksi uskottu mies on kertonut, että suurin osa rahoista kului asianhoitokuluihin, kuten palkkoihin, kirjallisen materiaalin painamiseen ja lähettämiseen.

Miehellä oli töissä myyjiä, jotka soittivat ihmisille ja hankkivat keräysvaroja. Heitä ei ole kuitenkaan epäilty jutussa rikoksesta.

Syytetyt kiistivät käräjäoikeudessa syyllistyneensä rikokseen.

-STT

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi