Olet tässä:  / Arkisto 2009 / Lapsen ja nuoren masennus / (27.1.2009) Hyssälä: Masennus ajaa nuoria yhä herkemmin eläkkeelle!

(27.1.2009) Hyssälä: Masennus ajaa nuoria yhä herkemmin eläkkeelle!

Sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälän (kesk.) haluaisi lisätä masennusriskissä olevien nuorten tukea. Masennus on Hyssälän mukaan yhä useammin syynä nuorten sairauspäiviin ja työkyvyttömyyseläkkeisiin.

Kansaneläkelaitoksen tilastojen mukaan vuonna 2007 mielenterveyden häiriöiden takia työkyvyttömyyseläkkeelle jäi 1 900 alle 30-vuotiasta nuorta. Miltei joka viidennessä tapauksessa työkyvyttömyyden syy oli masennus. Tapausten määrä on vajaassa kymmenessä vuodessa kasvanut yli puolella.

Ministeri Hyssälän mukaan masennusriskissä olevien nuorten tukemiseen on kiinnitettävä erityistä huomiota, jotta he voisivat nykyistä paremmin siirtyä tasapainoiseen aikuisuuteen.

Lue koko artikkeli YLE Uutiset

1 kommentti

 • AaaPee

  / Vastaa

  Minä harvoin kommentoin itse laittamiani juttuja, mutta tässä on aihe joka sai minut artikkelia kommentoimaa.

  HUOM, Hyssälä. Laita esim. Googleen lapsen masennus tai nuoren itsemurha ja lue artikkeleita. Puhua osaatte ja asioita kaunistella. Oikein ”kipeää” tekee, kun aina vaan luvataan.

  Ministerit, oletteko valmiita. Uusi vuosi 2009 on jo hyvää vauhtia menossa. Jokela vuonna 2007 ja Kauhajoki 2008, mitä, missä ja milloin vuonna 2009?

  Olin vuonna 2000 YLE:n Mustassa Laatikossa vieraana poikani kanssa ja silloin oli aiheena lasten masennus ja sen uhkakuvat. Nyt sen ajan lapset ovat nykyajan nuoria ja ”varhaisaikuisia”. Silloin oli jo tarvetta rahallisiin panostuksiin, mutta aina niitä euroja on pitänyt ”lypsää” ja ei niitä ole välttämättä saatu lasten ja nuorten ongelmien hoitoon.

  Olen odottanut, että ministerin tai korkean virkamiehen lapsi ”pimahtaisi” ja tekisi jotakin vastaavaa. Joko silloin tuli apuja muun kuin sympatian kautta….

  Euroja p….le!

  Lasten ja nuorten masennuksesta lisää
  http://181.224.130.4/~perusope/?cat=24

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi