Olet tässä:  / Arkisto 2009 / Kauhajoen kouluammuskelu / Lapsen ja nuoren masennus / (22.6.2009) Norjan poliisi selvitti – Millainen on kouluammuskelija?

(22.6.2009) Norjan poliisi selvitti – Millainen on kouluammuskelija?

Valtakunnallinen

koulusurmat

Norja yrittää estää kouluammuskelut profiloinnilla

Norjalaispoliisit ovat profiloineet tyypillisen kouluampujan. Poliiseille ja todennäköisesti myös kouluille lähetettävän profiilin tavoitteena on tunnistaa mahdolliset ammuskelijat ajoissa, norjalainen Aftenposten-lehti kertoi maanantaina.

Profiilin mukaan tyypillinen kouluampuja on yksinäinen ja psyykkisesti tasapainoton. Hän vihaa paikkoja, joissa hän tuntee itsensä häviäjäksi.

Myös kiinnostus aseita ja väkivaltaisia tietokonepelejä kohtaan on tyypillistä kouluampujille. Muuten he ovat kaikin puolin normaaleja tyyppejä.

Poliisi haluaa koulujen tarkkailevan oppilaiden tekoja ja puheita säännöllisesti, sillä ammuskelijat ovat usein oppilaitoksen entisiä tai nykyisiä oppilaita.

Norjassa ei ole sattunut yhtään vakavaa kouluammuskelua. Suomessa ja Saksassa viime vuosina järkyttäneet tapaukset ovat kuitenkin herättäneet poliisit varautumaan ammuskeluihin myös Norjassa.

-STT

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi