Olet tässä:  / Arkisto 2009 / (28.1.2009) Koulupojan leikkipyssyä luultiin oikeaksi aseeksi – Koulu tyhjennettiin

(28.1.2009) Koulupojan leikkipyssyä luultiin oikeaksi aseeksi – Koulu tyhjennettiin

Vantaa

Vantaankosken koulun oppitunnit keskeytyivät keskiviikkona keskusradion kuulutukseen. Kaikkien oppilaiden käskettiin siirtyä välittömästi ulos, mutta syytä käskyyn ei kerrottu.

14-vuotiaat oppilaat Heidi Heikkilä, Janina Ristolainen ja Niko Laine siirtyivät opettajien johdolla ulos tietämättä, mistä oli kysymys.

Poliisit rynni kouluun - sytkäriä luultiin aseeksi!

Poliisit rynni kouluun - sytkäriä luultiin aseeksi!

Hetkeä aiemmin yksi koulun oppilaista oli osoitellut käytävällä muita nuoria käsiaseen näköisellä esineellä. Aseeksi luultu esine paljastui kuitenkin myöhemmin käsiaseen muotoiseksi tupakansytyttimeksi.

Paikalle kutsutut poliisit ottivat kiinni sytyttimellä osoitelleen nuoren ja varmistivat, ettei todellista vaaraa ollut.

Laine kertoo kuulleensa ase-epäilystä vasta siinä vaiheessa, kun väärinkäsitys oli paljastunut. Joku koulun henkilökunnasta tuli kertomaan ulkona odottaville oppilaille, että evakuointi oli tehty aseeksi luullun sytyttimen vuoksi.

Heikkilä ja Ristolainen puolestaan eivät kuulleet asiasta opettajilta vielä siinäkään vaiheessa, kun heille kerrottiin, että kouluun palaaminen oli turvallista. Heistä tuntui ikävältä, ettei heille kerrottu, mitä oli meneillään.

Nuorten keskuudessa liikkui opettajien vaitonaisuudesta huolimatta tietoa ja huhuja tapahtumista muun muassa siksi, että osa oppilaista seurasi kännykällä uutisia internetistä.

Laine kertoo myös nähneensä poliiseja siirtyessään luokasta pihaan. Se sai hänet miettimään, että koululla oli ehkä tapahtunut jotain vakavaa.

Väärinkäsityksen selvittyä koulupäivä pääsi pian jatkumaan normaalisti, ja tunnelma koululla oli iltapäivällä jo rauhallinen.

Asemiehestä kuulleita pelotti

Yläkoulun 13-vuotiaat oppilaat Sini Siikanen ja Janita Koski olivat välikohtauksen alkaessa liikuntasalissa alakoulun rakennuksessa. He eivät siksi kuulleet keskusradiokuulutusta. Sen sijaan heille sanottiin, että heidän pitäisi pysyä salissa, sillä koulun pihassa oli nähty mies aseen kanssa.

Samaan saliin tuotiin turvaan myös alakoulun oppilaat. He vaikuttivat Siikasen ja Kosken mielestä rauhallisilta eivätkä tuntuneet tietävän, mistä oli kysymys.

Siikanen kertoo, että ajatus asemiehestä tuntui epätodelliselta ja pelottavalta.

– Rupesin itkemään kun kuulin siitä.

STT

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi