Olet tässä:  / Lapsen ja nuoren masennus / Peruskoulu / Uutiset 2015 / (30.4.2015) Seinäjoen surma: Poliisi esittää asian käsittelyä oikeudessa suljetuin ovin

(30.4.2015) Seinäjoen surma: Poliisi esittää asian käsittelyä oikeudessa suljetuin ovin

jouppi_surma

Tiistaina Seinäjoen Joupissa sattuneen teinitytön surman tutkimukset jatkuvat tänään. Pohjanmaan poliisilaitos tutkii 15-vuotiaan tytön kuolemaa epäiltynä tappona.

Asiaa tutkiva rikosylikomisario Esa Uusi-Kakkuri ei ota suoraan kantaa siihen, onko epäilty tunnustanut.

Teon motiivista ei ole vielä tietoa. Uusi-Kakkurin mukaan kuulusteluissa ei ole tullut esiin mitään erityistä suunnitelmallisuutta.

– Ei olla läheskään niin pitkällä. Yritämme nyt selvittää, mitä siellä on tapahtunut ja missä järjestyksessä, kenen toimesta ja miten. Motiiviasiat tulevat mahdollisesti esiin tutkinnan loppuvaiheessa, jos tulevat.

Vangitsemismääräys on jätetty tänä aamuna Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudelle. Asia käsitellään käräjäoikeudessa iltapäivällä. Poliisi vaatii, että oikeudenkäsittely käydään suljetuin ovin.

Epäilty oli täyttänyt äskettäin 15 vuotta. Nuori ikä vaikuttaa Uusi-Kakkurin mukaan monella tavalla asian käsittelyyn ja toimenpiteisiin sekä pakkokeinojen käytettävyyteen.

Nuorella rikoksentekijällä tarkoitetaan henkilöä, joka rikoksen tehdessään on jo täyttänyt 15 mutta ei vielä 21 vuotta.

Tuomittaessa rangaistusta 15–17-vuotiaana rikoksen tehneelle noudatetaan sääntöä, jonka mukaan rangaistuksen määrä on enintään kolme neljäsosaa siitä, mitä täysi-ikäiselle tekijälle tuomittaisiin. Alle 18-vuotiasta ei yleensä tuomita ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Nuorten rikosasiat on käsiteltävä kiireellisesti.

-Ilkka

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi