Olet tässä:  / Lapsen ja nuoren masennus / Peruskoulu / Uutiset 2015 / (29.4.2015) Epäusko valtasi Seinäjoen – mitä teinityttöjen välillä tapahtui?

(29.4.2015) Epäusko valtasi Seinäjoen – mitä teinityttöjen välillä tapahtui?

Henkirikoksen uhriksi joutunutta koululaistyttöä muisteltiin hartaustilaisuudessa keskiviikkona. (KUVA: Timo Aalto)

Henkirikoksen uhriksi joutunutta koululaistyttöä muisteltiin hartaustilaisuudessa keskiviikkona. (KUVA: Timo Aalto)

Poliisi epäilee 15-vuotiaan urheilijatytön surmanneen samaa koulua käyvän ikätoverinsa tahallisesti. Naapurusto on surun ja epäuskon vallassa.

Poliisi: Tahallinen teko

Poliisi ei keskiviikkona vahvistanut epäillyn sukupuolta, mutta kertoi, ettei tapahtumapaikalla epäillä olleen tekohetkellä uhrin ja epäillyn lisäksi muita henkilöitä.

Surmateko tapahtui 15-vuotiaan urheilijatytön perheen omakotitalossa. Samaa koulua käynyt uhri asui itse toisaalla, noin kuuden kilometrin päässä Joupista.

Iltalehden tietojen mukaan teinitytöt lähtivät tiistaina yhtä matkaa koulusta kotiin, mutta mitä sen jälkeen tapahtui, on vielä osittain hämärän peitossa.

– Meillä on siitä käsitys, miten asiat ovat siellä (asunnossa) mahdollisesti edenneet, mutta se on tutkinnallisesti sellainen seikka, mitä emme avaa sen enempää, tutkinnanjohtaja Esa Uusi-Kakkuri Etelä-Pohjanmaan poliisista sanoo Iltalehdelle.

Poliisi tutkii tapausta tappona. Uusi-Kakkurin mukaan teossa on viitteitä määrätietoisuudesta ja tahallisuudesta, mutta ei välttämättä suunnitelmallisuudesta.

– Se voidaan tässä vaiheessa sanoa, että vahinkotapahtumasta ei ole kysymys. Kyllä tässä on selkeästä väkivallan käytöstä kysymys, Uusi-Kakkuri sanoo.

Epäillyllä on ollut siis surmaamistarkoitus?

– Meillä on tällä hetkellä vahva käsitys siitä, että nimenomaan näin olisi ollut, Uusi-Kakkuri sanoo.

Päätös epäillyn vangitsemisesta tehdään torstaina aamupäivällä. Epäilty rikos, tappo, on niin vakava, että se puoltaa Uusi-Kakkurin mukaan vangitsemista.

Marko-Oskari Lehtonen (Iltalehti)

1 kommentti

  • Rakas

    / Vastaa

    Lepää rauhassa Oona kulta <3 sydän itkee nyt <3

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi