Olet tässä:  / Koulukiusaaminen / Uutiset 2014 / (29.9.2014) Koululaisten saaman opetuksen määrässä eroja – osa kunnista karsii nyt ylimääräisiä tunteja

(29.9.2014) Koululaisten saaman opetuksen määrässä eroja – osa kunnista karsii nyt ylimääräisiä tunteja

viittaa

Yle Uutiset kysyi Suomen kolmeltakymmeneltä suurimmalta kunnalta, kuinka paljon niissä annetaan opetusta peruskoulussa. Asetuksen määrittämä vähimmäismäärä on 222 vuosiviikkotuntia.

 

Yksi vuosiviikkotunti tarkoittaa 38 tuntia opetusta lukuvuoden aikana.

Tämä vähimmäismäärä on käytössä Turussa, Kuopiossa, Joensuussa ja Hämeenlinnassa. Muissa suurissa kunnissa opetusta tarjotaan jonkin verran enemmän, enimmillään vuosiviikkotuntien määrä on noin 230. Näin esimerkiksi Porvoossa, koulusta riippuen myös Helsingissä. Rovaniemellä vuosiviikkotuntimäärä on 229.

Laskennallisesti porvoolainen koululainen voi siis saada noin 12 viikkoa enemmän opetusta koko peruskoulun aikana kuin vaikkapa hämeenlinnalainen koululainen. Lisäopetuksen määrä ei kuitenkaan välttämättä jakaudu tasaisesti kaikille oppilaille tai vuosiluokille. Se voi olla lisätunti viikossa ekaluokkalaisille tai satsaus valinnaisuuteen tai laajempaan kieliohjelmaan.

Lue lisää YLE:n verkkosivuilta

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi