Olet tässä:  / Kauhajoen kouluammuskelu / (25.9.2008) Kauhajoen tragedia hiljensi Kimi Räikkösen

(25.9.2008) Kauhajoen tragedia hiljensi Kimi Räikkösen

[print_link]

Kimi Räikkönen kuuli ensimmäistä kertaa tiistaisesta Kauhajoen tragediasta ulkomaiselta toimittajalta vain muutama tunti koulusurmien jälkeen.

Maailmanmestari oli tuolloin käymässä Abu Dhabissa, joka isännöi ensi vuonna yhtä formula ykkösten MM-sarjan osakilpailua.

Corriere della Seran mukaan paikalla ollut amerikkalainen toimittaja kyseli ensi viikonlopun Singaporen osakilpailuun valmistautuvalta Räikköseltä hänen ajatuksiaan tapahtuneesta. Järkyttävä uutinen sai maailmanmestarin hiljaiseksi ja muutkin tilaisuudessa olleet muistelemaan vajaan vuoden takaista Tuusulan Jokelassa tapahtunutta koulusurmaa.

Räikkösen mukaan ilmiö on lähtöisin USA:sta ja levinnyt sittemmin Eurooppaan ja Suomeen. Hänen mukaansa siihen ei ole mitään tiettyä syytä, että juuri Suomessa on tapahtunut lyhyen ajan sisällä kaksi koulusurmaa.

– En usko, että Suomessa on mitään erityistä ongelmaa. Uskon, että tuollaista voisi tapahtua missä tahansa, Räikkönen sanoo.

Räikkösen mukaan ei ole helppo löytää selitystä sille, miksi tällaista tapahtuu.

– Pahoinvoivia ihmisiä on paljon. Ehkä kun tietyt ihmiset elävät vaikeita aikoja ja näkevät tällaisia tapahtuvan, he ajattelevat toistaa niitä, Räikkönen pohtii.

– Tai ehkä totuus on se, että ei ole mitään yhtä selitystä: se on vain hulluutta, hän miettii.

Heikki Kovalainen kuuli Kauhajoen tapahtumista isältään

Heikki Kovalainen haluaa muistaa Kauhajoen uhreja ja omaisia. McLaren-kuski suunnittelee surunauhan käyttämistä Singaporen GP:ssä.

– Joku tuollainen muistaminen voisi olla tarpeen, Kovalainen sanoo Helsingin Sanomien verkkosivujen haastattelussa.

– En ole vielä jutellut asiasta McLarenin tai Kimi Räikkösen kanssa, mutta itselläni ja tyttökaverillani on käynyt mielessä, että jotain asian eteen voisi tehdä. Monelle perheelle on nyt tullut äkkiä surua, ja se kyllä panee miettimään, Kovalainen jatkaa.

-Iltalehti

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi