Olet tässä:  / Arkisto 2008 / (8.9.20089 Osku Pajamäki – oppilaita ei saisi pistää pituuskasvun mukaan järjestykseen esimerkiksi pulpetteihin ja ruokajonoon.

(8.9.20089 Osku Pajamäki – oppilaita ei saisi pistää pituuskasvun mukaan järjestykseen esimerkiksi pulpetteihin ja ruokajonoon.

Hannu Laaksola (Opettaja-lehti, pääkirjoitus)

Helsingin kaupunginhallituksen jäsenen Osku Pajamäen valtuustoaloitteen mukaan oppilaita ei saisi vastaisuudessa pistää pituuskasvun mukaan järjestykseen esimerkiksi pulpetteihin ja ruokajonoon. Pajamäki perustelee ajatustaan sillä, että herkässä iässä nuoret pohtivat muutenkin kokoaan ja koon muuttumista

Ellei elettäisi jo syyskuuta, esitystä voisi pitää mätäkuun juttuna. Pituusjärjestyksellä on muun muassa istumajärjestyksessä hyvät perusteet: pienen oppilaan on vaikea nähdä kookkaan luokkatoverin takaa. Pajamäen vaihtoehtona ehdottama aakkosjärjestys puolestaan olisi etenkin alimmilla luokilla vaikeaa, ellei mahdotonta.

Pituusjärjestys ei ole koululle eikä oppilaille ongelma. Monet vanhemmat haluavat ongelmatisoida koulun asioita vain päästäkseen ”opettamaan” opettajia. Koululle pitäisi antaa rauha tehdä työtään ilman ulkopuolisten yliopastamista.

Lue koko juttu Opettaja-lehdestä

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi