Olet tässä:  / Arkisto 2008 / (29.9.2008) Voiko tämä olla totta? Tarina Loikalan kartanon lastenkodista…

(29.9.2008) Voiko tämä olla totta? Tarina Loikalan kartanon lastenkodista…

A-studion toimittaja Tiina Lundell selvitti, miten lapsia kohdellaan Loikalan lastenkodissa. Tulos nosti tunteet pintaan niin toimittajalla kuin katsojillakin.

Katso tästä video

http://atuubi.yle.fi/videot_ja_kuvat/id-100757

Avasin Adressi.com sivulle 29.9. adressin johon voitte jättää oman puumerkin jos olette samaa mieltä kuin minä?

Tästä voit allekirjoittaa Adressin, että Loikalan kartano pitää sulkea. Mutta ennen kuin allekirjoitat, sinun kannattaa katsoa tuo video….

LOIKALAN KARTANON ERITYISLASTENSUOJELUYKSIKKÖ

Loikalan kartano tarjoaa ympärivuorokautista lastensuojelun sijaishuoltopalvelua sosiaalilautakuntien huostaanottamille 12-21 -vuotiaille asiakkaille, jotka tarvitsevat apua ja korjaavaa kasvatusta kayttäytymisongelmiinsa, psykoterapiaa erilaisiin mielenterveyden oireisiinsa ja toiminnallista ohjausta selviytymistaitojensa harjoitteluun. Tavoitteena on auttaa nuorta kriisien katkaisemisessa, ongelmia ylläpitävien tekijöiden selvittämisessä ja aikuistumisprosessin käynnistämisessä.

Loikalan kartano takaa nuorille turvallisen, terapeuttisen ja selviytymistä edistävän kasvumiljöön ympäristössä, jossa koulunkäynti, taitojen harjoittelu ja erilaiset aktiviteetit ovat keskeisellä sijalla. Nuoren motivoitumattomuus tai oirekäyttäytymisen vaikeudet eivät ole sijoittamisen esteinä.

Loikalan kartanossa perushoitopaikkoja on 10 ja myöhemmin itsenäistymisen harjoitteluun tarkoitettuja asumismuotoja 6-8 nuorelle (yht. 18 asiakaspaikkaa). Työryhmä (24 hlöä) koostuu sosiaali- ja terveydenhuollon sekä muiden alojen ammattilaisista. Nuoret suorittavat peruskouluopintonsa Iitin yläkoulun ja Kausan Erityiskoulun oppilaina Loikalan kartanossa ja myöhemmin heille voidaan tarvittaessa räätälöidä ammattiopintoja talon sisällä.

Loikalan kartano sijaitsee Kymijoen rannalla kauniissa maalaismaisemassa 12 km päässä Iitin kuntakeskuksesta Kausalasta. Lähipalvelualueisiin kuuluvat myös Lahti ja Kouvola.

Kartanon kotisivut

3 kommenttia

 • Tero Sundberg

  / Vastaa

  No on se nyt perkele! Helppo se on käydä tekemässä yks kuvaus- ja haastiskeikka. Siitähän se kokototuus selviääkin. sitten kun siellä on asunut muutaman vuoden, saa selville paikan oikean meiningin. Terveiset vaan syvältä p**********ä skandaalinhakuisille toimittajille.

 • Essi

  / Vastaa

  Ja kun sinne menee lehdistöä yms. kameroiden kanssa niin ei se totuutta näytä, paikka salaa ja piilottaa kaiken mistä voisi saada selville paikan todellisen luonteen! Ei se ole mikään lastensuojelulaitos, se on kidutuslaitos jossa rikotaan ihmisoikeuksia ja kielletään inhimilliset tunteet. Nuoret eivät terveinä sieltä vapaudu, paikka aiheuttaa ikuiset traumat ja horjuttaa nuoren mielenterveyttä.

 • Jenna

  / Vastaa

  Siellä ehdollistetaan ja alistetaan nuoret pelolla. Rajoja tarvitaan, mut siel meni homma överiks kun rakkaus puuttu. Vieläkin kärsin huonosta itsetunnosta sen paikan takia. Meitä pilkattiin ja lytättiin jatkuvasti. Ja hitto et niillä oli hauskaa. Oltiin kuulemma valaan paskaakin alhemmalla tasolla loikalan hiearkiassa. Heh heh, kyl oli kiva paikka!

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi