Olet tässä:  / Kauhajoen kouluammuskelu / (24.9.2008) Asiantuntija asevideoista: Miksi näihin ei herätty?

(24.9.2008) Asiantuntija asevideoista: Miksi näihin ei herätty?

[print_link]

Asiantuntija arvioi, että poliisi on tehnyt selvän virheen antaessaan Kauhajoen kouluampujan pitää aseensa.

Poliisi kuulusteli perjantaina Matti Juhani Saarta internetissä julkaistujen ammuskeluvideoiden vuoksi. Poliisi ei nähnyt aihetta toimenpiteisiin, ja Saari sai pitää aselupansa ja aseensa. Poliisin toiminta menee syyttäjän tutkittavaksi.

Kansallisen kivääriyhdistyksen puheenjohtaja Runo Kurkon mielestä poliisi on tehnyt selvän virheen arviossaan. Kurkon mielestä videoilla on nähtävissä selkeät merkit ampujan tarkoituksesta.

Näihin seikkoihin olisi poliisin Kurkon mielestä pitänyt reagoida:

1. Asetta ei osoiteta koskaan muualle kuin tauluun tai maaliin. Videoista käy ilmi, että Saari ampuu radan poikkisuuntaisesti.

2. Tavallinen ampumaharrastaja käyttää kuulosuojaimia. Saarella ei suojaimia ollut millään julkaisemistaan videoista.

3. Saaren liikkeet ovat poseeraavia, niillä on haluttu ilmaista uhkailua. Tämän olisi pitänyt saada hälytyskellot soimaan.

4. Saaren pukeutuminen on vastaavaa kuin Pekka Eric Auvisella ja Virginia Techin koulusurmaajalla videoissaan. Virginia Techin verilöylyssä kuoli 33 ihmistä vuonna 2007.

5. Fyysisesti ilmeisen normaalikuntoinen Saari ei ollut selviytynyt varusmiespalveluksesta, minkä pitäisi herättää huomiota jo lupaa myönnettäessä.

1 kommentti

  • Timppa

    / Vastaa

    Ei tuolla poliisissa näytä olevan yhtään täyspäistä työntekijää jos ne eivät osaa profiloida ihmisiä selvien näyttöjen puitteissa, esim. nuo videot netissä

    Miten voidaan luottaa tahoon jossa ei ole töissä ammattitaitoista porukkaa. Ei muuta kuin potkut persuksiin niille poliiseille jotka olivat tekemisissä tässä tapauksessa.

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi