Olet tässä:  / Arkisto 2007 / (24.12.2007) Hyvä joulumieli -keräys tuotti lähes 650 000 euroa

(24.12.2007) Hyvä joulumieli -keräys tuotti lähes 650 000 euroa

Hyvä joulumieli -keräys kotimaan vähävaraisten lapsiperheiden hyväksi ylitti vuonna 2007 tavoitteensa. Keräys tuotti jouluaattoon mennessä yhteensä 648 815 euroa, mikä on yli 23 000 euroa enemmän kuin viime vuonna. Keräyksen tavoite oli 600 000 euroa.

Keräyksen tuotto käytettiin lyhentämättömänä vähävaraisten lapsiperheiden hyväksi. Keräyksen järjestäjät hankkivat 10 000 kappaletta 60 euron arvoista lahjakorttia, jotka on jaettu perheille joulun alla. Keräystavoitteen ylittänyt summa siirretään jaettavaksi lahjakortteina vähävaraisille lapsiperheille ensi jouluna.

Hyvä joulumieli -keräys alkoi 23. marraskuuta ja päättyi jouluaattona. Punaisen Ristin ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton yhdessä Ylen Aamu-tv:n ja Radio Suomen sekä Keskon kanssa järjestämä keräys toteutettiin jo 11. kerran. Lahjakorteilla perheet ovat voineet ostaa ruokatarvikkeita joulupöytään kaikissa K-ruokakaupoissa.

Keräys onnistui tänä vuonna yli odotusten. Sen lisäksi, että keräys tuotti ennätyssumman, myös lahjoittajia oli liikkeellä enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Yli 120 yritystä lahjoitti vähintään 1 500 euroa, minkä lisäksi pienempiä lahjoituksia tuli lukuisilta yrityksiltä ja yksityishenkilöiltä.

– Olemme iloisia, että näin moni suomalainen haluaa auttaa. Samalla olemme pahoillamme, että lapsiperheiden köyhyys on edelleen suuri ongelma. Köyhyys varjostaa lähes 130 000 lapsen elämää. Keräyksellä haluamme muistuttaa lapsiköyhyydestä ja ilahduttaa edes osaa apua tarvitsevista perheistä, toteaa Liisa Partio Mannerheimin Lastensuojeluliitosta.

– Näin hyvä tulos antaa uskoa siihen, että ensi vuonna voimme jakaa lahjakorttien avulla jouluiloa yhä useammalle perheelle, Partio lisää.

Lahjakortin saaneet perheet valittiin avun tarpeen perusteella. SPR:n ja MLL:n paikallisyhdistykset tekivät yhteistyötä mm. paikallisten neuvoloiden ja seurakuntien kanssa. Kortit on jaettu pienituloisille perheille, joissa ainakin yksi lapsi on alle 15-vuotias, ja joissa on esimerkiksi työttömyyttä, sairautta, ylivelkaantumista tai jokin kriisitilanne.

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi