Olet tässä:  / Uutiset / (13.8.2010) Lapsella oikeus turvalliseen oppimisympäristöön

(13.8.2010) Lapsella oikeus turvalliseen oppimisympäristöön

SDP:n eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja, vaasalainen kansanedustaja Miapetra Kumpula-Natri vaatii kaikille koulunsa aloittaville lapsille ja nuorille oikeutta turvalliseen oppimisympäristöön. Tänään Vaasassa valtakunnallisen tapaturmapäivän tilaisuudessa puhunut Kumpula-Natri on huolissaan lasten kokemasta turvattomuudesta.

– Jokaisella lapsella pitää olla oikeus myös tuntea olonsa turvalliseksi kouluissa. Turvattomuuden tunnetta voi tuoda koulutiellä kohdattavat uhat sekä henkinen kiusaaminen kouluissa, sanoi Kumpula-Natri.

Opetusministeriön KiVa Koulu -ohjelma on hyvä osoitus, että myös kiusaamiseen voidaan puuttua ja lasten oppimisympäristöä parantaa. KiVa Koulu -toimenpideohjelmaan kuuluu erilaisia kiusaamista ehkäiseviä toimenpiteitä sekä keinoja puuttua tehokkaasti esille tuleviin kiusaamistapauksiin.

– Myös kotien tarjoamalla asennekasvatuksella on oleellinen merkitys luotaessa turvallisia oppimisympäristöjä. Vanhemmilla on vastuuta lapsen arvomaailman rakentamisessa, muistutti Kumpula-Natri.

– Ilman tunnetta turvallisuudesta, voi koulupäivästä muodostua ikävä ja sen vaikutukset heijastua pitkälle lapsen ja nuoren tulevaisuuteen. Nyt tarvitaan perheiden, koulujen ja kuntien yhteistä tahtoa nollatoleransille myös tapaturmien suhteen, esitti Kumpula-Natri.

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi