Olet tässä:  / Kauhajoen kouluammuskelu / (27.9.2008) IS paljastaa: Esimies kielsi hakemasta Matti Saaren asetta

(27.9.2008) IS paljastaa: Esimies kielsi hakemasta Matti Saaren asetta

IS:n useista lähteistä saamien tietojen mukaan poliisilla oli neljä päivää ennen Kauhajoen surmia määräys hakea Matti Saarelta ase heti pois.

Puoliautomaattipistooli oli määrä hakea Saarelta pois ennen maanantaiaamua ja koulujen alkua. Valtuutuksen operaatiolle antoi IS:n tietojen mukaan Seinäjoen apulaispoliisipäällikkö Vesa Nyrhinen.

Poliisi oli saanut yleisövihjeen Saaren internetiin laittamasta materiaalista ja tutustunut ampumaradalla kuvattuihin videoihin sekä Columbinen verilöylyä koskeviin viittauksiin.Nettimateriaalia pidettiin niin vakavana, että poliisi iski saman tien 22-vuotiaan Saaren asunnolle Kauhajoen Sööpärintielle. Paikalle lähti useita poliiseja.

Opiskelija-asuntolan naapurit kiinnittivät huomionsa poliisioperaatioon. Osa poliiseista meni asunnolle etuoven puolelta ja osa jäi takaovelle. Saari oli kuitenkin ehtinyt jo poistua asunnosta viikonlopun viettoon kotiseudulleen Pyhäjärvelle.

Poliisi ei voinut tunkeutua asuntoon ilman sen haltijan lupaa. Kotietsintä ei ollut mahdollinen, koska mitään varsinaista rikosta ei epäilty.

Virkavalta piti uhkakuvia silti niin varteen otettavina, että Saaren paluuta jäätiin odottamaan.

Lue lisää Iltasanomien sivuilta

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi