Olet tässä:  / Arkisto 2008 / (19.9.2008) Kouluihin rohkeutta kohdata väkivalta

(19.9.2008) Kouluihin rohkeutta kohdata väkivalta

[print_link]

Mitä teemme, kun näemme tappelun, kysyy Stakesin erikoistutkija Minna Pietikäinen haastavasti kouluterveyspäivillä. Tarvitaan rohkeutta mennä väliin, mutta tulevaisuutta varten on neuvoloihin saatava aggressio- ja turvataitokasvatusta.  

Väkivallan uhassa olevat olisi löydettävä ennakoiden, kuuluvat tutkijoiden terveiset. Yksi keino estää esimerkiksi lisääntyneet koulukiusaamiset olisi kirjata oppilas oppilaalta mahdollisuus tulla kiusatuksi.

– Ja jokaisessa epäilyttävässä tilanteessa olisi selvitettävä, onko taustalla koulukiusaamista, erikoistutkija Minna Pietikäinen esittää. Hän lisää, että päivittäiset oireet ovat yhteydessä fyysiseen uhkaan, koulukiusaamiseen ja masentuneisuuteen.

– Kouluterveyskyselyn tulokset näkyvät suoraan kouluterveydenhuollon arjessa, koululääkäri Sirkku Suontausta-Kyläinpää summaa.

Kouluväkivaltaan olisi syytä tarttua kokonaisvaltaisesti. Väkivaltaa ja koulukiusaamista olisi käsiteltävä koko luokan edessä, jopa koko koulun. Koulukiusaaminen on ryhmäilmiö – siksi oppilaitoksissa olisi kehitettävä väkivallaton toimintakulttuuri. Yhteisöllisyys edistäisi asioita.

LUE KOKO ARTIKKELI OPETTAJA-LEHDEN VERKKOSIVUILTA

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi