Olet tässä:  / Arkisto 2008 / (19.9.2008) Jokelan turman tukea vähennetään

(19.9.2008) Jokelan turman tukea vähennetään

[print_link]

Tuusulassa Jokelan koulusurmien jälkihoitoa aiotaan vähentää, kertoo Ylen uutiset. Monen jälkihoitoon osallistuneen työntekijän työsopimus on katkolla.

Tähän asti Jokelan koulukeskuksen oppilaat ovat voineet saada tukea koulukuraattorilta, kriisipsykologeilta, psykiatriselta sairaanhoitajalta ja nuorisopsykiatrilta. Ensi vuodesta ei vielä tiedetä.

Koulukuraattori Taina Saarisen mielestä kriisipalveluija ei pidä vielä vähentää.

– Mielestäni on tosi tärkeää, että nuorilla olisi matalan kynnyksen paikkoja päästä keskustelemaan asioista, Saarinen sanoo Ylelle.

Valtio on myöntänyt tähän mennessä jälkihoitoon yhteensä 1,2 miljoonaa euroa. Elokuussa Tuusulan kunta haki valtiolta tällä vuodelle vielä liki toisen mokoman, mutta siitä ei ole vielä päätöstä.

Ensi vuoden rahoitustarpeeksi Tuusula esittää 1,3 miljoonaa euroa. Kunnasta vakuutellaan, että kaikki se apu, mitä tarvitaan, myös annetaan.

Kelan ylilääkärin Kyösti Haukipuron mukaan kriisin myöhäisvaikutukset voivat olla masennusta, unihäiriöitä ja pelkoreaktioita.

Lukiolainen Pekka-Eric Auvinen ampui Jokelan koulukeskuksessa Tuusulassa kahdeksan ihmistä ja itsensä viime marraskuussa.

Lisää arkistouutisia Jokelan ampumistapauksesta

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi