Olet tässä:  / Arkisto 2009 / (19.1.2009) Usko tai älä – ”Joka kymmenes 9-luokkalainen INHOAA KOULUA” tai näin ”Oppilaiden kouluviihtyvyys ja myönteiset koulukokemukset parantuneet”

(19.1.2009) Usko tai älä – ”Joka kymmenes 9-luokkalainen INHOAA KOULUA” tai näin ”Oppilaiden kouluviihtyvyys ja myönteiset koulukokemukset parantuneet”

Vaikka koululaiset suhtautuvat kouluihin entistä myönteisemmin, on koulua inhoavien määrä kasvanut.

Yhdeksäsluokkalaisista joka kymmenes ei pidä koulunkäynnistä lainkaan. Vuonna 1994 määrä oli neljä prosenttia pienempi. Vuodesta 2002 koulua inhoavien määrä on kuitenkin vähentynyt hieman.

Alemmilla luokilla koulusta pidetään enemmän, ja tytöt suhtautuvat koulunkäyntiin poikia myönteisemmin. Tiedot käyvät ilmi selvityksessä, joka on tehty WHO:n tutkimustuloksista.

Oppilaiden ja opettajien vuorovaikutus on parantunut huomattavasti. Koululaiset kokevat saavansa apua ja oikeudenmukaista kohtelua paljon entistä paremmin. Tutkimuksen mukaan parannettavaa löytyy vielä oppilaiden osallistumisessa sääntöjen tekemiseen ja opettajien kiinnostuksessa oppilaiden kuulumisiin.

Kodin ja koulun yhteistyö heikkenee

Vajaa puolet peruskoulujen ala- ja yläkouluista järjestää säännöllisesti oppilaan, huoltajien ja opettajan välisiä keskusteluja. Kodin ja koulun yhteistyö vähenee erityisesti yläkoulussa, jolloin yhteistyöntarve olisi erityisen suuri.

Tuoreen raportin mukaan valtaosa vanhemmista on valmiita auttamaan lapsiaan kouluongelmissa. Oppilaat kuitenkin arvioivat, etteivät vanhemmat tule kovin mielellään kouluun keskustelemaan opettajien kanssa.

Selvityksen teki Opetushallitus ja Jyväskylän Terveyden edistämisen tutkimuskeskus.

-STT

  • Linkki kyseiseen raporttiin tästä

1 kommentti

  • AaaPee

    / Vastaa

    Olipas tutkimus!
    Iltapäivälehti otsikoi tiedotteen ”Joka kymmenes 9-luokkalainen INHOAA KOULUA”. Kävin lukemassa kyseisen selvityksen opetushallituksen verkkosivuilta.

    Siellä oli otsikkona ”Oppilaiden kouluviihtyvyys ja myönteiset koulukokemukset parantuneet”

    Kyllä nuo iltapäivälehdet osaa ”revitellä”

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi