Olet tässä:  / Vieraskynä / (17.3.2008) Vieraskynä – ”oppilashuollon ongelmiin puututtava”

(17.3.2008) Vieraskynä – ”oppilashuollon ongelmiin puututtava”

[print_link]

Kirjoittaja on kansanedustaja Timo Heinonen

Kirjoittaja on kansanedustaja Timo Heinonen

Kansanedustaja Timo Heinonen vaatii oppilashuollon ongelmia korjattavaksi

Kansanedustaja ja sivistysvaliokunnan jäsen Timo Heinonen vaati hallitukselta toimia koulujen oppilashuollon ongelmien korjaamiseksi. Heinonen toteaa, että kyse ei ole pelkästään resursseista vaan tärkeää on korjata myös lainsäädännön ongelmia.

– Nykyiset salassapitosäännökset ovat ajalta ennen moniammatillista yhteistyötä. Tällä hetkellä salassapitosäännösten noudattaminen aiheuttaa käytännön ongelmia lasten ja nuorten asioihin ja ongelmiin puututtaessa, toteaa Timo Heinonen.

Heinosen mukaan voimassaolevien salassapitosäännösten noudattaminen menee lapsen ja nuoren etujen edelle. Salassapitosäädösten rikkomisen pelko estää monien asioiden tuomisen moniammatillisen oppilashuoltoryhmän käsiteltäväksi.

– Tärkeintä on, että kaikki mahdollinen tieto on käytettävissä mahdollisimman varhaisessa vaiheessa ongelmien ilmetessä. Nyt salassapitolainsäädäntö vie aikaa ja heikentää toimien vaikuttavuutta. Asian käsittelu ja toimenpiteiden aloittaminen mahdollisimman varhaisessa vaiheessa on lapsenetu. Kyse on siis tiedonjakamisesta kasvatuksen ammattilaisten kesken. Heistä jokaisella on luonnollisesti salassapitovelvollisuus työn ulkopuolella. Tämä pitää luonnollisesti muistaa loppuun asti.

Heinonen on siviiliammatiltaan opettaja ja työn kautta hän tietää, että yksi selkeä oppilashuoltolaki olisi ehdottoman tarpeellinen ja tervetullut koulumaailmaan. Samalla Heinosen mukaan moniammatillisten oppilashuoltotyöryhmien resurssit ja osaaminen tulee turvata kaikissa kunnissa.

– Itse en lähtisi määrittelemään laissa mitkä kasvatuksen ammattilaiset oppilashuoltotyöryhmässä tulee olla, mutta kyllä terveydenhoitajille, koulupsykologeilla ja kuraattoreilla on keskeinen rooli opettajien rinnalla tässä työssä.

Lisätietoa: Timo Heinonen 050 512 2760

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi