Olet tässä:  / Arkisto 2009 / (12.1.2009) Nettivisailu voi käydä kalliiksi

(12.1.2009) Nettivisailu voi käydä kalliiksi

Internetiin ryöpsähti joulun alla runsaasti kyseenalaisia suomenkielisiä visailupalveluja. Visailuun osallistuva alkaa saada tekstiviestejä, joiden vastaanottamisesta pitääkin yllättäen maksaa. Kuluttajavirasto varoittaa, että jotkut visailupalveluista on suunnattu erityisesti lapsille.

Internetin keskustelupalstalla eräs suomalainen kertoi tekstiviestipelin vaaroista nimimerkin takaa. Roope Ankka oli osallistunut nettikilpailuun lähettämällä tekstiviestin mainosbannerissa annettuun numeroon.

Pian tämän jälkeen hänen kännykkäänsä alkoi tupsahdella tekstiviestejä, jotka kehottivat osallistumaan visailuun.

– Pidin viestejä vain harmittomana, mutta kiusallisena roskapostina, Roope Ankka kirjoittaa Suomi24:n keskustelupalstalla.

Kasvaneet puhelinlaskut alkoivat kuitenkin ihmetyttää. Ilmeni, että palveluntarjoaja oli veloittanut itse lähettämistään viesteistä 1,5 euroa kappaleelta. Kirjoittaja otti yhteyttä kyseiseen yritykseen, joka hänen mukaansa kieltäytyi palauttamasta rahoja. Hinnoittelu tai jäseneksi päätyminen ei kuitenkaan käy selvästi ilmi mainoksesta.
Kuluttajavirastossa visailupalvelut ovat tuttuja
Viestintäpalvelut on suurin asiaryhmä, josta Kuluttajavirasto saa yhteydenottoja. Mobiilipalveluihin luetaan visailujen lisäksi soittoäänet, logot ja erilaiset uutispalvelut.

– Mobiilipalvelut ovat kyllä näkyneet. Kuluneen vuoden aikana virastoon on tullut niistä muutama sata ilmoitusta tai yhteydenottoa, kertoo lakimies Paula Hannula.

Lue lisää YLE:n verkkosivuilta

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi