Olet tässä:  / Arkisto 2007 / (31.8.2007) Tutkimus osoittaa opettajat tarkoiksi tunnistajiksi – Kiusaaminen voi enteillä rikollisuutta

(31.8.2007) Tutkimus osoittaa opettajat tarkoiksi tunnistajiksi – Kiusaaminen voi enteillä rikollisuutta

[print_link]

Tutkimus osoittaa opettajat tarkoiksi tunnistajiksi – Kiusaaminen voi enteillä rikollisuutta  

Koulukiusaajat ja -kiusatut tekevät kolmasosan kaikista nuorten rikoksista. Lääkkeeksi ei riitä kiusaamisen kitkeminen. Tutkijan mukaan lisäksi olisi puututtava lasten mielenterveysongelmiin. 

Turkulaisen lasten ja nuorten psykiatrin, dosentti Andre Souranderin pöydällä on tuoretta, arvokasta ja ainutlaatuista tietoa koulukiusaamisesta. Hän on selvittänyt kiusattujen ja kiusaajien elämän ennustetta aineistosta, johon kuuluu vuonna 1981 syntyneitä suomalaispoikia.

– Kartoitimme aikoinaan viidessä yliopistosairaalakaupungissa lasten itsensä, vanhempien ja opettajien kanssa 8-vuotiaiden poikien kiusaamista. Tutkittavina oli noin 3 000 poikaa. Kuusi prosenttia pojista tuli päivittäin kiusatuksi ja samankokoinen joukko kiusasi itse jatkuvasti. Kolme prosenttia kiusasi ja tuli kiusatuksi. Otimme mukaan vain pojat, joilla kiusaaminen tai kiusatuksi tuleminen oli päivittäistä tai jatkuvaa, Sourander kertoo.

LUE TÄSTÄ KOKO JUTTU (Opettaja-lehti)

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi