Olet tässä:  / Arkisto 2008 / (27.9.2008) SDP:n Jutta Urpilainen vaatii pienempiä opetusryhmiä

(27.9.2008) SDP:n Jutta Urpilainen vaatii pienempiä opetusryhmiä

[print_link]

SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen vaatii hallitusta pienentämään pikaisesti perusopetuksen ryhmäkokoja.

Lauantaina Joensuun työväenyhdistyksessä puhunut Urpilainen katsoi, että hallitus ei ole riittävällä tarmolla käynyt käsiksi ryhmäkokojen pienentämiseen, vaikka varsinkin kokoomus ja nykyinen opetusministeri Sari Sarkomaa vaativat sitä kovaan ääneen viime eduskuntavaalien alla.

– Sosialidemokraatit haluavat tarttua toimeen heti: Jos hallitus ei nopeassa aikataulussa tuo valtakunnallista esitystä ryhmäkokojen pienentämisestä, esittävät sosialidemokraattiset valtuustoryhmät maamme kunnissa toimenpiteiden käynnistämistä kuntakohtaisten ryhmäkokojen määrittämiseksi, hän sanoi.

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Henna Virkkunen tyrmää Urpilaisen väitteet. Hänen mukaansa Sarkomaa käynnisti ensi töikseen selvityksen siitä, minkä kokoisia opetusryhmät Suomessa ovat.

– Aiemmat sosiaalidemokraattiset opetusministerit eivät tätä tietoa kaivanneet. Heillä olisi ollut kahdeksan vuotta aikaa selvittää ryhmäkoot ja tarttua toimiin, Virkkunen huomauttaa kannanotossaan.

Urpilaisen ehdotus ryhmäkoon rajaamiseksi 25 oppilaaseen ei Virkkusen mukaan saa kokoomuksen tukea.

-STT

1 kommentti

  • AaaPee

    / Vastaa

    No niin… taas tuota oppositiopolitiikkaa. Tietenkin on vähän ristiriitaista, että olen ehdokkaana SDP listoilla, mutta enempi minua ottaa päähän se, että puhutaan enemmän kuin tehdään tekoja.

    Pitää muistaa, että meillä on ollut tällä vuosituhannella kolme demaria opetusministerinä ennen Kokoomuksen Sari Sarkomaata. Eikä heidän aikana ole todellakaan perusopetuksen ongelmakohtiin puututtu…

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi