Olet tässä:  / Koulukiusaaminen / Lapsen ja nuoren masennus / Peruskoulu / Uutiset / Uutiset 2023 / Lapin käräjäoikeus ei tuominnut rangaistusta oppilaan pahoinpitelystä

Lapin käräjäoikeus ei tuominnut rangaistusta oppilaan pahoinpitelystä

Lapin käräjäoikeuden mukaan sodankyläläinen opettaja syyllistyi lievään pahoinpitelyyn valvoessaan kouluruokailua. Väkivalta oli kuitenkin niin vähäistä, ettei hänelle tuomittu rangaistusta.

Tähtikunnan koulu / Sodankylä

Lapin käräjäoikeus ei tuominnut sodankyläläiselle opettajalle Pekka Heikkiselle rangaistusta oppilaaseen kohdistuneesta pahoinpitelystä.

Oikeuden mukaan Heikkinen koki asianomistajan käytöksen vaarantaneen kouluruokailussa paikalla olleiden oppilaiden turvallisuutta.

Olosuhteiden lisäksi oikeus huomioi Heikkisen käyttämän väkivallan vähäisyyden ja haitallisuuden, joiden perusteella se piti rikosta Heikkisen syyllisyyteen nähden vähäisenä. Näillä perusteilla käräjäoikeus jätti tuomitsematta Heikkistä rangaistukseen.

Kyseisessä tilanteessa Heikkinen toimi koulun ruokalassa valvovana opettajana. Oikeuden mukaan asiassa selvisi, että asianomistaja oli rynnännyt ruokailulinjastolle voiveitsi kädessään vastoin annettuja ohjeita.

Heikkinen puuttui tilanteeseen tarttumalla oppilasta hupparin hupusta kiinni ja vetämällä siitä. Tilanteesta aiheutui oppilaalle kipua…

Lue koko artikkeli YLE verkkosivuilta

AaaPeen lisäys juttuun:

Kyseinen opettaja pidätettiin virasta ennen kuin sitä oli edes oikeudessa käsitelty ja saa nähdä miten tästä jatketaan eteenpäin. Aikaisemmin vuonna 2022 koulun rehtori oli kyseisessä koulussa ollut humalassa kun opettajat ja oppilaat olivat yhdessä syömässä, hän oli ollut selkeästi alkoholin vaikutusen alainen kun hän oli ruokasalissa kosketellut ja jututellut eri oppilaita. Rehtori jäi palkalliselle sairaslomalle ja siirettiin myöhemmin muihin hommiin mutta koskaan hän ei saannut mitään varoitusta toilailustaan mutta palkka juoksi.

Vuonna 2013 oli tapahtuma Alppilan yläasteella jossa erityisopettaja Antti Korhonen joutui ruokailun yhteydessä poistamaan yhden oppilaan joka häiritsi muiden ruokailua ja tästä alkoi häen erottaminen virastaan ja myöhemmin se hänelle palautettiin.

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi