Olet tässä:  / Kysy ”Rehtorilta”

Kysy ”Rehtorilta”

Tänne voitte laittaa mieltä askarruttavia kysymyksiä koulusta, päivähoidosta jne… jos en itse osaa kysymykseen vastata niin tulen ohjaamaan ko. kysymyksen toiselle asiantuntijalle ja niitä minulla riittää…

Tiedustelin lapseni koulun rehtorilta oppilasrekisteristä/oppilastiedostosta ja halusin nähtäväkseni kaikki omasta lapsestani ylös kirjatut tiedot. Käsittääkseni kevääseen mennessä sitä tietoa oli jo paljonkin, mutta rehtori viivyttelee tiedonannossa, koksa olemme vääntäneet ”kättä” muissa asioissa. Kuulemma toukokuussa olisi ollut mahdollista saada. Näin datanomina tiedän, että muutamassa minuutissa tiedot on skannattu/kopioitu ja lähetetty minulle joko sähköpostitse tai kirjeessä. Mitkä ovat oikeuteni tässä asiassa äitinä ja huoltajana?

Vastaus: Hei Niina!

Sinulla on alaikäisen vanhempana oikeus saada KAIKKI tallennetut tiedot lapsestasi mahdollisimman nopeasti. Teidän mahdolliset muut ”kättä” väänetyt asiat eivät saa estää tietojen antoa. Rehtori syyllistyy muuten virkavirheeseen ja virkavirhe voi johtaa varoitukseen tai irtisanomiseen (Kyselin tätä OAJ:n lakimieltä)

Perusopetusta koskevien säännösten mukaan, opetuksessa tulee olla yhteistyössä kotien kanssa (Perusopetuslaki 3 §). Oppilaan edistymisestä sekä työskentelystä ja käyttäytymisestä on annettava riittävän usein tietoa oppilaalle ja hänen huoltajalleen. Tietojen antamisesta määrätään tarkemmin opetussuunnitelmassa (Perusopetusasetus 10 §)

Lähetä kysymys/ajatus

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )