Olet tässä:  / Arkisto 2008 / (6.11.2008) Isoäidin nälkälakko 2-vuotiaan lapsenlapsensa puolesta!

(6.11.2008) Isoäidin nälkälakko 2-vuotiaan lapsenlapsensa puolesta!

Alla on osa kirjoituksesta, joss isoäiti on lähtenyt ”taistelemaan” lapsenlapsensa puolesta!

”Lapsenlapseni vointi perhekodissa huolestuttaa suuresti. Mm lähes 30:n sanan sanavaraston romahtaminen muutamaan sanaan kertoo sijoituksen aiheuttamasta taantumisesta. KYS:n neurologin epikriisin mukaan lapsen paino pudonnut suhteessa kasvukäyrään. Lasta kuvataan hyvin vakavaksi pojaksi. Lapsen mukana ollut hoitaja on voinut mainita vain neljä sanaa, jotka lapsi osaa.

Sijoituksen alussa lapsi otti kiltin pojan roolin, kun se ei tuottanut toivottua tulosta, hän on ottanut selviytyjän roolin. Hän ei ole saanut tarvitsemaansa turvallisuuden kokemusta sijoituksen aikana. Lapsen pikainen kotiin paluu äidin ja isän turvalliseen huolenpitoon on välttämätöntä, että hän voi palata ”ison pojan” roolistaan ikäänsä vastaavaan lapsen elämään. Roolin vetäminen on hänen keinonsa pyrkiä suoriutumaan ylivoimaisen rankassa tilanteessa ja tapahtuu muun kehityksen kustannuksella.”

1 kommentti

  • Päivi Hirvonen

    / Vastaa

    Eipä isoäiti malttanut olla syömättä,vuan kirjoitti asiasta aluehallintovirastoon.AVI vastaa näin:Aluehallintovirasto antaa Varkauden lastensuojelulle huomautuksen siitä, että viranhaltijat eivät ole aluehallintoviraston antamasta ohjauksesta huolimatta tukeneet ja edistäneet Jani Hirvosen oikeutta pitää yhteyttä vanhempiinsa ja muihin hänelle läheisiin henkilöihin lapsen edun mukaisella ja siten lastensuojelulain tarkoittamalla tavalla. Huomautus annetaan myös siitä, että JaniHirvosen ja hänen vanhempiensa välisestä yhteydenpidin rajoittamisesta ei ole annettu lain vaatimia muutoksenhakukelpoisia päätöksiä, vaikka yhteydenpitoa on tosiasiassa rajoitettu estämällä Janin käyntejä kotonaan. Lisäksi aluehallintovirasta kiinnittää Varkauden lastensuojelun huomiota asiakassuunnitelmien tarkempaan kirjaamiseen Jani Hirvosen ja hänen läheistensä välisten tapaamisten edistämiseen ja tukemisen osalta. Huomautusta voidaan pitää aiheellisena, koska Varkauden lastensuojelun menettelyyn ja Hirvosen perheen kohteluun on kiinnitetty tältä osin huomiota jo aiemmin23.12.2009 ja 9.3.2012 annetuissa kantelupäätöksissä.

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi