Olet tässä:  / Arkisto 2009 / (3.5.2009) MTV3: Nuorten ahdistelu erittäin yleistä

(3.5.2009) MTV3: Nuorten ahdistelu erittäin yleistä

Valtakunnallinen

Tyttöä huoritellaan ja poikaa homotellaan koulun pihalla. Aikuinen puhuu murrosikäiselle tämän rinnoista ja houkuttelee katsomaan pornoa. Nuori antaa kosketella intiimejä alueitaan vastentahtoisesti tai hänet raiskataan kotibileissä.

Edellä kuvatussa on kyse seksuaalisesta kaltoinkohtelusta, joka on asiantuntijoiden mielestä luultua yleisempää. Väestöliiton mukaan kahdeksasluokkalaisista tytöistä joka neljäs ja pojista joka viides kertoo kokeneensa vähintään ehdottelun tasoista seksuaalista häirintää.

– Sellaiset puskaraiskaukset ovat harvinaisia. Tyypillisesti kaltoinkohtelu on kaikkea sopimattoman puheen ja seksiin pakottamisen välillä, sanoo perheneuvoja Salla Hyvärinen Väestöliitosta.

Nuorelle seksuaalisen häirinnän tai hyväksikäyttörikoksen uhriksi joutuminen on vaikea paikka. Teko loukkaa henkisesti ja fyysisesti sekä vaikeuttaa kehitystä. Lähes aina uhri tuntee häpeää ja syyttää tapahtuneesta itseään.

Tytöt saattavat järkeillä, etteivät huutaneet kyllin kovaa tai sanoneet tarpeeksi tarmokkaasti ”ei”. Pojille on erityisen hankalaa myöntää, että he ovat joutuneet uhriksi. Joissakin tapauksissa pojat kieltävät tapahtuneen, vaikka ovat nähneet kuvatallenteen siitä.

– Pojille on tyypillistä ajatella, että olisi pitänyt pystyä pitämään puolensa. Usein heihin kohdistuvat tapaukset tulevat ilmi vasta poliisin paljastavissa tutkimuksissa, sanoo seksuaaliterapeutti Maaret Kallio.

Lue koko artikkeli MTV3:n verkkosivuilta

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi