Olet tässä:  / Arkisto 2009 / (31.3.2009) Nenäpäivä etsii Suomen hauskinta koululaissketsiä

(31.3.2009) Nenäpäivä etsii Suomen hauskinta koululaissketsiä

Valtakunnallinen

nenapaiva2

Seuraavaa Nenäpäivää vietetään 6.11.2009

Nyt on koululaisten nenäkkäälle huumorille kysyntää! Ylen Hyvä Säätiö järjestää yhteistyössä YLEn kanssa sketsikilpailun ala-asteikäisille. Kilpailun kolme parasta ryhmää pääsee syksyllä työstämään YLEn ammattilaisten kanssa sketsinsä tv-lähetyskuntoon, ja katsojat pääsevät nauttimaan niistä Nenäpäivän tv-ohjelmissa. 

Koululaishuumorin helmi julkistetaan Nenäpäivän keräysohjelmassa YLE TV2:ssa 6.11.2009.
 
Nenäpäivän alla kilpailuun lähetettyjen sketsidemojen parhaimmisto ladataan internetiin, jolloin yleisö pääsee äänestämään oman suosikkinsa. Sekä tuomariston että yleisön suosikeille on luvassa yllätyspalkintoja.

Nenäpäivän sketsikilpailulla Ylen Hyvä ja YLE haluavat tukea lasten omilla ehdoilla ilakointia sekä tehdä sketsihuumoria mutta myös vakavaa asiaa koululaisille tutuiksi: kilpailuhuumorin on jollakin tapaa sivuttava YK:n lapsen oikeuksien yleissopimusta.

Lasten oikeuksista inspiraatiota huumoriin

20 vuotta täyttävässä lapsen oikeuksien sopimuksessa esimerkiksi sanotaan, että ketään lasta ei saa syrjiä hänen mielipiteidensä vuoksi. Sketsiin voi napata vaikka sanan ”mielipide” ja istuttaa se jonkun roolihahmon suuhun tai rakentaa koko tarina mielipide-eron ympärille.
 
Nenäpäivän kilpailu tarjoaa luokille hauskan tavan tutustua lasten oikeuksiin. Samalla sketsikilpailu tekee tilaa luovuudelle ja mielikuvitukselle. Kilpailuun voi osallistua 13.3. – 31.5.2009. Kilpailu on avoin kaikille 1.–6.-luokkalaisille ja -luokille. Tarkat osallistumisohjeet löytyvät osoitteesta www.nenapaiva.fi/koulut.
 
Lisätietoa:
Tanja Railo, tiedotuspäällikkö, Ylen Hyvä Säätiö
puh. (09) 1480 5041, 040 707 8758 tai tanja.railo(at)yle.fi
 
Nenäpäivänä kerätään varoja maailman köyhimmissä oloissa asuvien lasten auttamiseksi. Nenäpäivän järjestää Ylen Hyvä Säätiö. Sen toiminnassa mukana ovat Suomen Punainen Risti, Kirkon Ulkomaanapu, Suomen UNICEF, Pelastakaa Lapset, Plan Suomi Säätiö, Suomen Lähetysseura, Fida International, Solidaarisuus, SASK ja YLE.

Seuraavaa Nenäpäivää vietetään 6.11.2009.

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi