Olet tässä:  / Arkisto 2008 / (3.10.2008) Suomen jokaiseen kuntaan on perustettava korruptiovaliokunta

(3.10.2008) Suomen jokaiseen kuntaan on perustettava korruptiovaliokunta

NIKO LINSA (28.9.2009) www.syrjityt.fi

Suomen jokaiseen kuntaan, etenkin Vaasaan, on perustettava korruptiovaliokunta, jonka jäsenten tulee olla hyvä sisko ja veli -verkoston ulkopuolelta. Jäsenet voidaan valita esim. kansalaisjärjestöistä. Tällöin voidaan tasapuolisesti ja rehellisesti edesauttaa sitä, ettei kansalaisten oikeuksia viedä ja että kaupungin varoja käytetään oikein.

Valta on lahja, jota ei ole tarkoitettu yksityisomistukseen vaan palvelun välineeksi. Vaasalaiset ovat kyllästyneet Markku Lumion ja Heikki Kouhin ”vähän sulle vähän mulle”-touhuihin, joka heidän välillään on kyllä toiminut hyvin. Vaasan kaupungin johtajan ja alaisten lahjuksenottaminen lakaistiin maton alle ja annettiin heille mahdollisuus jatkaa tehtävissään. Pohjalainen kuulusteli eilen lauantaina Markku Lumiota huvilakaupasta poliisin tapaan, niin kuin rikoksesta epäiltyjä kuulustellaan. Tästä aiheesta on jätettävä tutkintapyyntö keskusrikospoliisille. Luottamus kaupungin johtoon on menetetty.

Suomi on tähän saakka pärjännyt hyvin peittämällä Suomen viranomaisten virheitä ja pysytellyt pitkään vähiten korruptoituneena maana. Vaalirahan väärinkäyttö ja ihmisoikeusloukkauksien salaaminen on tuonut tätä epäkohtaa esiin ja pudottanut Suomen vähiten korruptoituneiden maiden listalla sijalle viisi. Suomi pitäisi nostaa entiselle sijalleen hyvällä omalla tunnolla ja tätä voisi toteuttaa korruptiovaliokunnan kautta.

Kirjoittaja on vaasalainen kunnallisvaaliehdokas

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi