Olet tässä:  / Arkisto 2012 / (24.9.2012) Välituntiliikunnassa lapsi opettaa lasta leikkimään

(24.9.2012) Välituntiliikunnassa lapsi opettaa lasta leikkimään

valitunti

Kymenlaakson Liikunta ry kouluttaa 5-6 – luokkalaisia, jotka alkavat leikittää nuorempia. Välituntiliikunnassa tavoitetaan nekin lapset, jotka eivät kuulu mihinkään harrastukseen tai seuratoimintaan.

Lasten ja nuorten liikkumattomuus on yhä suurempi ongelma Suomessa. Lapset jakautuvat aikuisten lailla yhä enemmän myös niin, jotka liikkuvat paljon ja niihin, jotka liikkuvat hyvin vähän.

Kymenlaakson Liikunta ry:n Lasten ja nuorten liikunnan kehittäjä Miia Lindströmin mukaan yli puolet liikkuu terveytensä kannalta liian vähän. Lasten ja nuorten liikkumattomuus voi aikaistaa aikuisiällä uhkaavien elintasosairauksien kuten diabeteksen puhkeamista jopa kymmenellä vuodella.

Lindström kertoo, että Kymenlaakson Liikunta koettaa saada aktiivisia lapsia innostamaan vähemmän liikkuvia liikkumaan.

– Välituntikoulutuksissa koulutetaan vanhempia viides-kuudes -luokkalaisia alakouluikäisiä lapsia. Koulutuksen jälkeen olisi tarkoitus, että lapset sitten alkavat leikittään ja ohjata erilaisia liikuntaleikkejä pienemmille lapsille, Lindström kertoo.

Lindströmin mukaan välituntiliikunnassa on ajatuksena, että siellä tavoitetaan nekin lapset, jotka eivät kuulu mihinkään harrastukseen tai seuratoimintaan.

– Sieltä löydetään myös ne lapset, jotka eniten tarvitsisivat sitä liikuntaa päiväänsä, Lindström sanoo.

-YLE Uutiset

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi