Olet tässä:  / Koulujen lakkautus / (23.9.2009) Kyrönmaan paras kylä on menettämässä koulunsa

(23.9.2009) Kyrönmaan paras kylä on menettämässä koulunsa

Ilkka-lehti 23.9.2009, Outi Myllymäki

Isonkyrön Lehmäjoki on nimetty Kyrönmaan vuoden parhaaksi kyläksi. Toiseksi paras kylä on Merikaarto Vähässäkyrössä ja kolmanneksi paras Laihian Isokylä.

Kyrönmaan Yhyres -kehittämisyhdistys järjesti Laihian, Vähänkyrön ja Isonkyrön kesämarkkinoilla äänestyksen asiasta. Ääniä kertyi yhteensä reilut tuhat kappaletta, joista Lehmäjoki sai 96 ääntä.

Lehmäjoki tunnetaan toimeliaan kyläyhdistyksen ansiosta. Kylä sai äänestäjiltä kehuja muun muassa talkootyöllä tehdyistä komeista maitolaitureista, idearikkaudesta, yritteliäisyydestä ja yhteishengestä.

Kyläyhdistyksen puheenjohtaja Ari Laine iloitsee kylää kohdanneesta kunniasta. Vuoden kyläksi valitseminen osoittaa, että Lehmäjoen ponnistelut on huomattu.

Lehmäjoki haluaa koulusta arvovalinnan

Isonkyrön Lehmäjoella ollaan vahvasti sitä mieltä, että marraskuussa valtuusto päättää arvovalinnasta, ei rahasta.

Lehmäjoen kyläkoulun sali täyttyi maanantai-iltana ihmisistä, joilla on huoli koulun kohtalosta. Kunnan järjestämään kuulemistilaisuuteen saapui myös vakavailmeisiä päättäjiä.

Isonkyrön säästölistalla on miljoonan verran nipistettävää. Sivistyspuolelle on kohdennettu ensi vuodelle noin 150 000 euron säästötavoitteet.

– Kumpi tuli ensin, Lehmäjoen koulun lakkauttaminen vai tuo säästösumma? Ovat niin kovin samansuuruisia, vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Jari Tuurinkoski herätteli keskustelua.

Taloudellisia laskelmia pyöriteltiin illan aikana moneen suuntaan. Todellisten koulukuljetuskustannusten suuruutta ei osannut kertoa kukaan, sillä se selviäsi vasta kilpailutuksen kautta.

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi