Olet tässä:  / Arkisto 2008 / (2.12.2008) Minisarja – elämää vuonna 1965 ja 2008

(2.12.2008) Minisarja – elämää vuonna 1965 ja 2008

 Etelä-Pohjanmaa lehden päätoimittaja Markku Leiwo on verranut aika humorisisti kuinka käsitykset/asioihin puuttumiset ovat muotoutuneet vuosien saatossa.

TILANNE 1:

Juhani parkkeeraa autonsa lukion pihalle. Takapenkillä on kivääri kauniisti kotelossaan!

Vuosi 1965: Rehtori tulee paikalle, tutkiskelee asetta ja näyttää sitten omansa

Vuosi 2008: Koulussa tehdään yleishälytys. Oppilaat lukitaan luokkiin. Rehtori soittaa paikalle ATARI-ryhmän, joka vie Juhanin pois. Tunnin sisään paikalla on Punaisen Ristin, kirkon ja nuorisopsykiatrian kriisiryhmät antamassa kriisiapua opettajille ja oppilaille. Televisio ja muu media ryntää paikalle.

TILANNE 2:

Jussi ja Matti tappelevat koulussa!

Vuosi 1965: Kaverit tulevat paikalle katsomaan. Jussi voittaa ja Matti myöntää asian. Poitsut kättelevät ja ovat parhaita kavereita. ketään ei eroteta koulusta.

Vuosi 2008: Poliisi soitetaan paikalle. Poliisit tulee koirien kanssa. Pojat pidätetään ja erotetaan koulusta määräajaksi. Molemmat saavat syytteen, vaikka Jussi aloitti tappelun…

TILANNE 3:

Jussi rikkoo tahallaan ikkunan ja isä antaa Jussille selkäsaunan kaikkien nähden!

Vuosi 1965: Selkäsaunan ansiosta Jussi oppii olemaan rikkomatta ikkunoita. Isona Jussista tulee yrittäjä.

Vuosi 2008: Jussin isä pidätetään ja hän saa rangaistuksen lapseen kohdistuvasta väkivallasta. Jussi otetaan huostaan. Kuulusteluissa Jussin pikkusisko hätääntyy ja ilmoittaa haluavansa isän takaisin, koska rakastaa tätä. Sosiaalityöntekijä tulkitsee tämän lapsen hyväksikäytöksi ja Jussin isä joutuu vankilaan. Jussin siskokokin otetaan huostaan. Jussin äidillä on suhde naapurin kansanedustajan kanssa josta seitsemänpäivää lehti saa hyvät lööpit.

TILANNE 4:

Pikku-Mari kaatuu koulun pihassa. Loukkaa polvensa ja alkaa itkeä!

Vuosi 1965: Opettaja-Antti lohduttaa Maria ja puhaltaa pikkuhaavaan. Minuutin kuluttua Mari unohtaa tapahtuman ja pitää Anttia maailman parhaana opettajana. isona Marista tulee ortopedian erikoissairaanhoitaja

Vuosi 2008: Marin äiti näkee tapahtuman. Järjestetään keskustelu luokan muiden vanhempien kanssa. Huomataan, että Antti on aikaisemminkin lohduttanut itsensä satuttaneita oppilaita. Nostetaan juttu lapsia hyväksi käyttävästä opettajasta. Näyttö ei riitä ja Antti vapautetaan syytteistä.

Telkkarissa esiintyy lasten seksuaalisesta ahdistelusta väitellyt psykologi joka sanoo, että vain yksi prosentti hyväksikäytöistä tulee esille. Pikkujoulusta palaava vanhempainyhdistyksen miesjoukko pahoinpitelee Antin. Antti ei saa mistään töitä ja vaimo jättää hänet. Antti päättää hypätä junan alle.

18 vuotta myöhemmin Pikku-Mari käy vieläkin terapiassa ja häntä hoitavan psykologin mukaan menee vielä vuosia ennenkuin Marista tulee työkykyinen.

Lähde: Epari lehti www.etelapohjanmaa-lehti.fi

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi