Olet tässä:  / Arkisto 2008 / Kauhajoen kouluammuskelu / (2.10.2008) OAJ huolissaan lasten ja nuorten lisääntyvästä pahoinvoinnista

(2.10.2008) OAJ huolissaan lasten ja nuorten lisääntyvästä pahoinvoinnista

Koulun resursseista huolehdittava

Koulun resursseista huolehtiminen on paras ja halvin keino rakentaa tulevaisuutta sekä tukea lasten ja nuorten kasvua. OAJ:ssä on seurattu huolestuneina ja järkyttyneinä Kauhajoen tapahtumia.

Toisen vuosikurssin restonomiopiskelija tunkeutui aseen ja polttopullojen kanssa Seinäjoen ammattikorkeakoulun Kauhajoen toimipisteeseen viime viikon tiistaina ja surmasi kymmenen ihmistä. Hän myös ampui itseään päähän ja menehtyi myöhemmin vammoihinsa Tampereen yliopistollisessa keskussairaalassa.

OAJ:n puheenjohtaja Erkki Kangasniemi on järkyttynyt Kauhajoen tapahtumista. Hän pitää koulua kohdanneita väkivallantekoja äärimmäisenä osoituksena lasten ja nuorten pahoinvoinnin lisääntymisestä.

– Koulujen ja oppilaitosten toimintaedellytyksiä on heikennetty, ja tämä koettelee opetuksen laatua ja turvallisuutta. Opettajat pystyisivät ottamaan oppilaat yksilöllisemmin huomioon, jos ryhmäkoot olisivat pienemmät ja lähiopetusta olisi tarjolla enemmän. Opettajalla tuleekin olla riittävästi aikaa oppilailleen, ja opetuksen tukitoimet on turvattava.

Kangasniemi vaatii, että kouluille ja opettajille annetaan nyt kaikki tarvittava tuki Kauhajoella ja muualla Suomessa. Hän myös tähdentää, että oppilashuollolla ja opiskelijaterveydenhuollolla tulee olla keinot ja resurssit puuttua pahoinvointiin.

Lue koko juttu Opettaja-lehden verkkosivuilta

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi