Olet tässä:  / Arkisto 2008 / (19.12.2008) Tällainen on hankala myyjä – tunnistatko itsesi?

(19.12.2008) Tällainen on hankala myyjä – tunnistatko itsesi?

Myyjiä on moneen lähtöön, mutta kaikki eivät ole järin mukavia – tai helppoja. PERUSOPETUS.fi kokosi viisi yleisintä kamalaa myyjätyyppiä. Tunnistatko niistä muuten itsesi?

Ensimmäinen hankala myyjä on ”en minä tiedä”. Olet etsimässä jotakin tuotetta ja löydät sen viimeinkin, pyydät myyjää paikalle, jotta hän kertoisi siitä. Myyjä vastaa, että ”en minä tiedä sanoa tuosta mitään, kun se ei ole minulle tuttu laite”. Pahoittelee ja lähtee pois.

Toinen asiakkaan kauhu on ”Voinko palvella teitä” tyyppi. Et ole vielä edes kunnolla päässyt liikkeeseen sisään kun myyjä tulee luoksesi juoksujalkaa kysymään ”mitä saisi olla” tai ”voinko auttaa”.

Kolmas on ”huokaileva myyjä”. Huokaileva myyjä ei aina ihan tiedä, missä on. Ei siinä mitään. Mutta kun selkeästi tarvitsisi apua niin myyjä laittaa juuri silloin 1000 kappaletta DVD levyjä hyllyyn eikä pääse palvelemaan kuin vasta n. 10 min kuluttua.

”Loogista myyjää” luulisi kaikkien haluavan. Höpö höpö. Loogiseen ei järkipuhe tepsi, koska hänen logiikkansa on hänen ja maailma toimii hänen omilla säännöillään. Hän saattaa esimerkiksi tarjota sinulle koko ajan 1 500 euron 42 tuumaista televisioita vaikka sinä haluaisit vaan 700 euron ja 32 tuumaisen television.

Sitten ovat ne ”ammattimyyjät”. Niin hyvin ei voi palvella, etteikö joku silti mättäisi. Ei niin pientä ongelmaa, ettei siitä voisi keskustella. Ammattimyyjä on sellainen, että olet ostanut jotakin ja hintalapussa on esim. 30 euroa, kassalla kuitenkin kone näyttää 40 euroa. Myyjä ei anna periksi vaikka kuinka yrität selittää, että hintalapussa oleva hinta on oikea hinta.

Ei kun jaksamista vaan -kaikille asiakkaille.

1 kommentti

  • Asiakas

    / Vastaa

    heh, aika hyvin koottu myyjätyypit 🙂

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi