Olet tässä:  / Arkisto 2008 / (19.12.2008) Lasta pahoinpitelee usein ikätoveri

(19.12.2008) Lasta pahoinpitelee usein ikätoveri

Lapset syyllistyvät Suomessa usein toistensa kaltoinkohteluun.

Poliisiammattikorkeakoulussa tehdyn selvityksen mukaan puolessa alaikäisiin kohdistuneista väkivallanteoista rikoksesta epäillään toista lasta tai nuorta.

Lasten keskinäiset väkivallanteot ovat noin 40 prosenttia kaikista heidän kokemastaan väkivallasta. Selvityksen tekijä pitää lukemaa yllättävänä.

– Poliisin tietoon tulevat yleensä väkivallan vakavimmat muodot. Ikätovereiden välistä väkivaltaa on totuttu ajattelemaan lievänä, joten on yllättävää, että rikoksesta epäiltynä on näin usein toinen lapsi tai nuori, Sanna-Mari Humppi sanoo.

Suuri osa lapsiin kohdistuvasta väkivallasta jää kuitenkin edelleen piiloon. Pahoinpitelyistä vain muutama prosentti tulee poliisin tietoon ja seksuaalisista hyväksikäytöistä vain joka kymmenes. Vuosittain lasten pahoinpitelyjä tulee ilmi noin 2 000.

Poliisiammattikorkeakoulun selvityksessä tarkasteltiin viime vuonna poliisille ilmoitettuja tekoja. Se koski alaikäisiin kohdistunutta väkivaltaa sekä tilanteita, joissa lapsi oli vaarassa vanhempien välisen väkivallan takia.

-STT

KIRJOITA KOMMENTTI:

Sinun email osoite ei tule näkyville, vaikka se on pakko laittaa. Pakollinen kenttä tulee täytää ( * )

Yhteystiedot

PERUSOPETUS.fi

Perus- ja erityisopetuksen tietopankki

Ylläpito ja yhteydenotot: Ari-Pekka Harju
puh: +358 50 5235 671
email: info(at)perusopetus.fi